Skanner europeiske gater med laser

Google har også tatt i bruk laser når selskapet kjører rundt og fotograferer gater i Europa.

Skanner europeiske gater med laser

Google har også tatt i bruk laser når selskapet kjører rundt og fotograferer gater i Europa.

Google har ifølge News.com bekreftet at selskapet har samler inn 3D-data av bygninger og andre objekter samtidig som selskapet fotograferer byer og tettsteder for selskapets Street View-modus i Google Earth og Google Maps. Blant annet er dette blitt gjort i europeiske byer som Paris og Milano.

Microsoft skal ha brukt lignende teknikker for å gjengi blant annet deler av Las Vegas i 3D i selskapets Virtual Earth 3D-tjeneste.

    Les også:

- Bildeteknologien inkluderer lasere som samler inn 3D-geometridata, opplyser Google i en uttalelse, men forteller at 3D-informasjonen foreløpig kun er til eksperimentell bruk. Foreløpig er 3D-modellene av bygninger i Google Earth lages manuelt.

Microsoft Live Maps 3D-bilde fra Las Vegas

Google har ifølge News.com også bekreftet at Google Street View skal utvides til å dekke byer i Europa, men dette er ikke nødvendigvis uproblematisk.

Oppsynsmann for databeskyttelse i EU, Peter Hustinx, sa nylig at Google må respektere lokale personvernregler i forbindelse med forberedelsene til lansering av Street View-funksjonen i Europa.

- Street View er basere tilgjengelig i USA foreløpig, men jeg forstår det slik at den vil fungere annerledes når den skal lanseres i Canada, så det er en mulighet for å rulle ut tjenesten på ulike måter for å passe til ulike personvernlovgivninger, sa Hustinx under en pressekonferanse, ifølge IDG News Service.

- Jeg vil oppfordre Google til også å samarbeide med europeiske datatilsynsmyndigheter.

Googles Street View er blitt kritisert fordi mange mennesker er blitt avbildet på en slik måte at de kan gjenkjennes, også i kompromitterende situasjoner.

Google har nå i økende grad begynt å utviske ansiktene til personer i gatebildene.

Til toppen