SKATTEMELDINGEN

Skatteetaten advarer mot svindel når skattemeldingen kommer

Få dager før skattemeldingen blir tilgjengelig for vel 5 millioner nordmenn, går Skatteetaten ut og advarer mot svindlere. De frykter en ny bølge svindelforsøk.

Ragna Fossen, sikkerhetsdirektør i Skatteetaten, advarer om at både skattemeldingen og skatteoppgjøret trolig vil bli forsøkt misbrukt i svindelforsøk.
Ragna Fossen, sikkerhetsdirektør i Skatteetaten, advarer om at både skattemeldingen og skatteoppgjøret trolig vil bli forsøkt misbrukt i svindelforsøk. Foto: Skatteetaten

Skattemeldingen sendes ut fra og med 14. mars til og med 31. mars. Skatteetaten forventer at både skattemeldingen og skatteoppgjøret vil bli forsøkt misbrukt.

– Det er et økende omfang på svindelforsøk i Norge og globalt, men heldigvis er bevisstheten, skepsisen og kunnskapen i befolkningen generelt forbedret. Likevel endrer også svindlerne taktikk, og mange blir fortsatt lurt til å klikke på lenker, sier sikkerhetsdirektør Ragna Fossen i Skatteetaten i en pressemelding.

Svindelforsøkene foregår ofte gjennom eposter eller tekstmeldinger som forsøker å lure mottakerne til å klikke på lenker, og gi fra seg sensitiv informasjon som senere kan brukes for å svindle mottakeren.

– Vi sender ikke lenker uoppfordret i epost eller SMS, og etterspør ikke bank- eller kredittkortopplysninger i disse kanalene. Ikke la deg lure, dette er svindel, sier Fossen.

Skatteetaten oppfordrer alle brukere til å bruke nettsiden skatteetaten.no og logge seg inn under «min side», eller alternativt gjennom altinn.no.

Les også

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.