SKATTEMELDINGEN

Skatteetaten advarer mot svindel når skattemeldingen kommer

Få dager før skattemeldingen blir tilgjengelig for vel 5 millioner nordmenn, går Skatteetaten ut og advarer mot svindlere. De frykter en ny bølge svindelforsøk.

Ragna Fossen, sikkerhetsdirektør i Skatteetaten, advarer om at både skattemeldingen og skatteoppgjøret trolig vil bli forsøkt misbrukt i svindelforsøk.
Ragna Fossen, sikkerhetsdirektør i Skatteetaten, advarer om at både skattemeldingen og skatteoppgjøret trolig vil bli forsøkt misbrukt i svindelforsøk. Foto: Skatteetaten
10. mars 2023 - 10:03

Skattemeldingen sendes ut fra og med 14. mars til og med 31. mars. Skatteetaten forventer at både skattemeldingen og skatteoppgjøret vil bli forsøkt misbrukt.

– Det er et økende omfang på svindelforsøk i Norge og globalt, men heldigvis er bevisstheten, skepsisen og kunnskapen i befolkningen generelt forbedret. Likevel endrer også svindlerne taktikk, og mange blir fortsatt lurt til å klikke på lenker, sier sikkerhetsdirektør Ragna Fossen i Skatteetaten i en pressemelding.

Svindelforsøkene foregår ofte gjennom eposter eller tekstmeldinger som forsøker å lure mottakerne til å klikke på lenker, og gi fra seg sensitiv informasjon som senere kan brukes for å svindle mottakeren.

– Vi sender ikke lenker uoppfordret i epost eller SMS, og etterspør ikke bank- eller kredittkortopplysninger i disse kanalene. Ikke la deg lure, dette er svindel, sier Fossen.

Skatteetaten oppfordrer alle brukere til å bruke nettsiden skatteetaten.no og logge seg inn under «min side», eller alternativt gjennom altinn.no.

Meta er verstingen når det gjelder svindel, konkluderer den britiske banken TSS Bank med.
Les også

Britisk storbank: – 80 prosent av kundesvindelen skjer på plattformene til ett selskap

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.