BEDRIFTSTEKNOLOGI

Skjær i sjøen for Bluetooth

Sikkerhet og interoperabilitet er de to stikkordene som kan velte diverse Bluetooth-satsinger. Nå har i alle fall dingsene begynt å komme på markedet

13. feb. 2002 - 13:41
Bluetooth

Frost & Sullivan


På den annen side er det viktig at blåtann-enheter som skal jobbe sammen, faktisk gjør det. Interoperabilitet er stikkordet de mener organisasjonen Bluetooth Spescial Interest Group (SIG) kan få litt mer trøbbel med. Den stadige revisjonen av Bluetooth-spesifikasjonen opp til versjon 1.1, etterlot en rekke dingser med annen firmware-kompabilitet i kjølvannet.

Noen av disse kan oppgraderes, mens andre er akterutseilt. En annen trussel er den eksplosjonsartede utviklingen av forskjellige Bluetooth-profiler. Profiler er applikasjonsspesifikke konfigurasjoner av de protokollene som gir Bluetooth sin funksjonalitet.

De siste årene er antallet profiler økt fra 15 til mer enn 60, og de fleste av dem har hittil ikke blitt offisielt antatt. En enkelt enhet kan teoretisk sett støtte alle protokollene, men det er både upraktisk og dyrt å gjøre det. Dette kan gjøre at brukerne løper inn i problemer når de forsøker å utføre operasjoner som ikke støttes av apparatet, mener Frost & Sullivan.

De anbefaler at SIG tar tøylene for å overkomme interoperabilitetsproblemene. Alle Bluetooth-enheter vil støtte kjerneprotokoller som TCP/IP og OBEX, men problemer kan oppstå der enheter med forskjellig bruksprofil prøver å koble seg til hverandre.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra