Sklyarov gir ingen gjenytelse for friheten

Dmitry Sklyarov presiserer at selv om FBI har droppet anklagene mot ham, kommer han til å forsvare sannheten ved å vitne til ElcomSofts fordel i DMCA-rettssaken i juli.

Noen amerikanske medier har framstilt avtalen mellom Dmitry Sklyarov og FBI dithen at anklagene mot den russiske kryptografen droppes, mot at Sklyarov vitner mot ElcomSoft når hans russiske arbeidsgiver stilles for retten for brudd på kopibeskyttelsesloven DMCA ("Digital Millennium Copyright Act"). I går innkalte Sklyarov til pressekonferanse for å presisere at det eneste han har forpliktet seg til, er å stille opp som vitne i rettssaken som foreløpig er berammet til juli.

Sklyarov sa at han vil fortelle sannheten, og at verken han eller ElcomSoft har gjort noe ulovlig. Han mener at dette gjelder uavhengig av om DMCA blir kjent grunnlovsstridig eller ikke.

Den russiske kryptografen drar hjem til Moskva med sin kone og to barn på nyttårsaften.

Administrerende direktør Alex Katalov i ElcomSoft var tilstede på pressekonferansen, og uttrykte sin fulle støtte til Sklyarov. Han sa at det er en stor fordel for selskapet å legge opp sitt forsvar uten frykt for at Sklyarov kan havne i fengsel. Det meste selskapet risikerer dersom det blir dømt, er en bot på 2,25 millioner dollar.

Sklyarov og Katalov gjentok advarsler til andre som forsker innen kryptografi og kopibeskyttelse, at selv om deres virksomhet er fullt ut lovlig der de bor og arbeider, så risikerer de å behandles som kriminelle i USA.

Til toppen