RESULTATERFINANS

Skrekkvartal for HTC

Men har sterk tro på at bunnen er nådd.

HTC-sjef Peter Show med selskapets håp om bedring, toppmodellen HTC One.
HTC-sjef Peter Show med selskapets håp om bedring, toppmodellen HTC One. Bilde: Simon Dawson/Bloomberg via Getty Images/All Over Press
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. mai 2013 - 10:58

HTC kom i går med regnskapstall for årets første kvartal. Kvartalet omtales som det verste i selskapets historie.

Omsetningen på 42,8 milliarder taiwanske dollar (8,5 milliarder kroner) var betydelig lavere enn det ventet. Selskapet unngikk likevel et underskudd, men en nettofortjeneste på 85 millioner taiwanske dollar (16,8 millioner kroner) var heller ikke mye å rope hurra for.

I samme kvartal i fjor omsatte HTC for 67,8 milliarder taiwanske dollar, noe som ga en nettofortjeneste på 5,1 milliarder taiwanske dollar.

Sterk konkurransen fra ikke minst Samsung, har gjort det vanskelig for HTC, men selskapets toppsjef, Peter Chou, har sterk tro på at toppmodellen HTC One vil rette opp mye i løpet av det inneværende kvartalet. Mobilen, som ble avduket i februar, har blitt forsinket på grunn av leveringsproblemer hos underleverandører. Den har akkurat kommet i salg i Norge.

I kvartalsrapporten opplyses det at HTC venter at omsetningen i andre kvartal vil være på omkring 70 milliarder taiwanske dollar. Dette er betydelig bak omsetningen i samme kvartal i fjor, som var på 91 milliarder taiwanske dollar, men likevel en klar bedring i forhold til forrige kvartal. Det er ventet en driftsmargin på mellom 1 og 3 prosent.

Dette er likevel ikke godt nok til å berolige eierne. Kursen på HTC-aksjen falt med 5,3 prosent til 279,50 taiwanske dollar på Taipei-børsen i går.

04.05.2013: Saken er oppdatert med en korrigering av status i Norge

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.