Skroter «Nokia» og «Windows Phone»

Microsoft døper om telefonene sine.

Skroter «Nokia» og «Windows Phone»
Nyannonserte Lumia 830 kan bli en av de siste mobilene som bruker Nokia-navnet. Bilde: Nokia/Microsoft

Microsoft har konkrete planer om å pensjonere både Nokia-navnet og Windows Phone-navnet allerede denne høsten, ifølge interne dokumenter funnet av nettstedet Geeks On Gadgets.

De viser at Nokia-varemerket skal fases ut gradvis, for til slutt å fjernes helt. Kun Lumia-navnet blir beholdt. Mye tyder på at de nyannonserte Lumia 830 og 730-modellene blir de siste med Nokia-logo. Deretter skal smartmobilene til selskapet mest sannsynlig hete Microsoft Lumia, eller noe tilsvarende.

Det interessante er også at Windows Phone-navnet tydeligvis skal pensjoneres. Ifølge planene skal Microsoft kun benytte seg av Windows-betegnelsen om sine operativsystemer, og det begrepet skal omfatte alle deres produkter.

Windows Phone-navnet skal altså fases ut og integreres med resten av Windows i tiden fremover, og mest sannsynlig bruke de samme versjonsnavnene som desktop-versjonen av Windows.

Informasjonen bekreftes også av The Verge, som registrerer at de nyeste reklamene fra Microsoft, for eksempel for Lumia 930, den digitale assistenten Cortana, og andre nyere modeller, knapt nevner Windows Phone, eller ikke i det hele tatt. I stedet er det Windows som fremheves.

Alt dette kan sees på som et forsøk på å kombinere de forskjellige varemerkene under én paraply, og betyr naturligvis ikke at Windows Phone-operativsystemet er i fare. Det har tidligere vært snakk om at den nedskalerte versjonen av Windows for nettbrett (RT) også vil kombineres med Windows Phone på et vis, og det skal bli mange flere fellestrekk på tvers av alle Windows-versjonene som skal gjøre det lettere å utvikle apper til samtlige Microsofts plattformer.

    Les også: