Skype dropper gamle Windows Phone

Fjerner appen fra nettbutikken.

Skype dropper gamle Windows Phone
Windows Phone 7-brukere får ikke lenger benytte Skype. Bilde: Microsoft

Brukere av Windows Phone 7 går stadig mørkere tider i møte. Microsoft avslutter tross alt støtten for hele operativsystemet allerede i september i år - etter det vil det ikke komme noen flere oppdateringer eller sikkerhetsfikser.

Før dette skjer begynner tydeligvis flere av de essensielle appene å falle ut. Microsoft-eide Skype, som finnes på de aller fleste Microsoft-plattformer, blir nå for eksempel fjernet.

En oppdatering på den offisielle siden for Skype-support forteller at støtten for Windows Phone 7 avsluttes umiddelbart og permanent.

Det er ikke bare at Skype ikke lenger vil oppdatere applikasjonene - de vil heller ikke være mulige å laste ned. Brukere av Windows Phone 7 vil heller ikke kunne logge seg inn på appen de allerede har installert.

Det eneste forslaget Skype kommer med er at det kan lønne seg å avslutte eventuelle betalte abonnementer man har i programmet, for å ikke risikere å bli trukket. Det gjelder selvsagt hvis man ikke benytter Skype og abonnementet på andre plattformer.

Tidligere i sommer advarte Skype at eldre versjoner av kommunikasjonsprogrammet vil skrotes, og brukerne vil tvinges til å bruke nyere, mer moderne utgaver. Det er også forklaringen bak Windows Phone 7-situasjonen - Skype ønsker at alle deres brukere skal benytte seg av den nyeste versjonen av tjenesten for best kvalitet, best ytelse og best sikkerhet. Problemet er at Windows Phone 7-brukere får ingen anledning til å oppgradere, og stenges nå helt ut.

Den siste offisielle storoppdateringen til Windows Phone 7 kom i januar 2013, og endret da operativsystemets versjonsnavn til 7.8. Siden den tid har Microsoft hatt fullt fokus på Windows Phone 8-plattformen.

    Les også:

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.