TELEKOM

Skype feirer jubileum med ny funksjonalitet

Lover skikkelige videokonferanser på mobiler og brett.

Snart blir det mulig med videokonferanser i Skype-appene for de fleste smartmobiler.
Snart blir det mulig med videokonferanser i Skype-appene for de fleste smartmobiler. Bilde: Skype. Montasje: digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
13. jan. 2016 - 11:03

I år er det ti år siden Skype åpnet for gratis videosamtaler i selskapets klient. I den forbindelse kunngjorde det Microsoft-eide selskapet i går at Skype-klientene for smartmobiler og nettbrett med Android, iOS eller Windows 10 Mobile snart vil få støtte for videokonferanser, eller gruppevideosamtaler, som Skype kaller det.

På tide

Skype har lenge tilbudt støtte for videokonferanser i pc-utgavene av Skype-klienten. Men i motsetning til konkurrenter som Google Hangouts, har det til nå ikke vært støtte for annet enn én-til-én-samtaler i Skype-appene.

Selv for moderne smartmobiler kan det være krevende å overføre, kode- og dekode flere videostrømmer på en gang, men bruken av mer moderne videokodeker bidrar til å redusere belastningen.

Gruppevideofunksjonen til Skype skal gjøres tilgjengelig i mobilappene i løpet av noen uker. Skype har ikke oppgitt hva som er grensen for antallet deltakere i gruppevideoene er, men i bildene fra Skype antyder at fire er det maksimale.

I et blogginnlegg skrive Skype at selskapets brukere har generert 2 billioner minutter med gratis videosamtaler det siste tiåret. Det opplyses også at selskapets apper til nå har blitt lastet ned av mer enn 750 millioner smartmobil- og nettbrettbrukere.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.