OPERATIVSYSTEMER OG PROGRAMVARE

Skype-klientene til Windows smeltes sammen, men fortsetter å være to

Skype for Windows 10 og Skype for Desktop har fått stort sett samme funksjonalitet.

Skype for Windows 10 har nå i praksis blitt en ren kopi av Skype for Desktop.
Skype for Windows 10 har nå i praksis blitt en ren kopi av Skype for Desktop. Illustrasjon: Microsoft
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
25. juni 2020 - 12:12

Microsoft tilbyr i dag to vanlige Skype-klienter til Windows, i tillegg til Skype for Business. Det er for lengst kjent at den sistnevnte skal på slaktebenken og erstattes av Microsoft Teams, men det skjer først om et års tid. 

Derimot har Microsoft allerede nå gjort en stor endring som berører de to vanlige Skype-klientene, det vil si Skype for Windows 10 og Skype for Desktop. Den førstnevnte installeres via Microsoft Store, mens den sistnevnte er en tradisjonell Windows-applikasjon som lastes ned fra nettstedet til Skype. 

Selv om disse to har hatt mye funksjonalitet til felles, har de vært basert på separate kodebaser og teknologier. De har også hatt helt forskjellige versjonsnumre. 

Microsoft Surface Laptop 6 leverer mye mer kraft enn forgjengeren, og kommer med egen Copilot-tast.
Les også

Microsofts nye PC og nettbrett er laget for Copilot

Felles kodebase og funksjonalitet

Dette tar nå slutt. I løpet av måneden skal de to versjonene smelte sammen. Fortsatt tilbys både Skype for Windows 10 og Skype for Desktop, men i praksis er det nå samme programvare.

Det er Skype for Desktop som er utgangspunktet, noe som i praksis betyr at Skype for Windows 10 har fått en god del mer funksjonalitet, men har også mistet noe. En oversikt finnes på denne siden.

Det vil ikke lenger være noen vesentlig forskjell i den daglige bruken av Skype for Windows 10 og Skype for Desktop. Den mest synlige forskjellen finnes på siden for versjonsnummer, som vist nedenfor.

Versjonsnumrene til Skype for Windows 10 (til venstre) og Skype for Desktop. <i>Skjermbilde: Digi.no</i>
Versjonsnumrene til Skype for Windows 10 (til venstre) og Skype for Desktop. Skjermbilde: Digi.no

 

Når det kommer nye oppdateringer, vil det likevel være en viss forskjell. For mens oppdateringene til Skype for Windows 10 blir automatisk levert gjennom Microsoft Store, har Skype for Desktop sin egen, innebygde oppdateringsfunksjon som ikke er like selvgående. 

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) trakk fram seks sikkerhetspolitiske utfordringer i en redegjørelse til Stortinget torsdag.
Les også

Støre: KI utfordrer allerede demokratiet betydelig

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.