JUSS OG SAMFUNN

Slag i trynet for Napster

Dommeren mener Napster må stenge ute all ikke-klarert musikk for i det hele tatt å få lov å komme tilbake på nettet. Det kan bli skjebnesvangert for tjenesten, som har vært borte siden 2. juli.

13. juli 2001 - 10:25

Napster har vært borte fra nettet i mer enn en uke. Så selskapet hadde håpet å få lov å slå på serverene igjen, selv om de ikke kunne love at de nye filtrene stopper alle musikkstykker hvor rettighetene ikke er klarert.

Ifølge Associated Press lovte selskapet å stoppe mer enn 99 prosent av alt ulovlig innhold, men dette var ikke nok for dommer Marylin Patel, som etter hvert har gått noen runder med selskapet.

Dermed må Napster utsette relanseringen av tjenesten enda lenger. Det kan bli skjebnesvangert, for i kjølvannet av saken har en rekke utfordrere til tronen stukket hodene opp av sanden og begynt å hanke inn brukere til sine fildelingsnettverk.


- Rettens avgjørelse idag truer all "peer to peer" (nettverk med likestilte brukere, red. anm.) fildeling over Internett, og er i direkte konflikt med avgjørelsen i niende distriktsdomstol, sier Napster-sjef Hank Barry.

Selskapet har anket avgjørelsen, og plateselskapene, som var fornøyde med dommer Patels bestemte konklusjoner, må svare før helgen setter inn.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.