BEDRIFTSTEKNOLOGI

Slem Flash krasjer maskinen din

"Slem" Flash kan spise all båndbredde og krasje datamaskinen din, på grunn av en ActiveX-feil i den nyeste versjonen av Flash-spilleren.

5. apr. 2002 - 10:18

Macromedia jobber nå med å fikse en feil i siste versjon av sin Flash-spiller, den sjette i rekken. Enkelte utviklere har flagget bekymring for mulighetene for et slags begrenset DoS-angrep grunnet feilen, skriver Computer Business Review.

Nå er det ikke snakk om noen fjernbombing av folks maskiner i stor skala, det er bare det at en ActiveX-kontroll i Flash Player 6 for Internet Explorer gjør at maskinen låser seg når det lastes store SWF-filer eller MP3. Utviklerne CBR har hatt kontakt med, sier det er nærmest umulig å stoppe denne nedlastingen så fort den har startet, og at det kan føre til at maskinen krasjer eller all båndbredde på Internett-oppkoblingen spises opp.

Brukere med trege nettforbindelser kan oppleve at det ikke går an å stoppe nedlastingen av SWF-filmen bare ved å stenge Explorer, for filen vil fortsatt bli lastet i bakgrunnen.

En slem utvikler kan dermed lage SWF-filer som totalt krasjer maskinen, noe endel Flash-hatere nok vil godte seg over.

Macromedia sier feilen ikke gjelder Netscape-nettlesere eller Mac-maskiner, og de jobber hardt med å fikse feilen.

En utvikler kommenterer at det bare skal "bittelitt skremselspropaganda fra pressens side til" for å få folk til å sky Flash.

Derfor følgende forsikring: Flash er ikke farlig. Feilfiks kommer snart. Kryss fingrene for at det ikke er millioner av slemme Flash-terrorister der ute - men oppdater spilleren når feilfiksen kommer på Macromedias nettsted.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.