– Slik blir Microsofts armbånd

Kan pares både med iOS, Android og Windows Phone, hevder kilder.

– Slik blir Microsofts armbånd
Bildet er at Samsungs Gear Fit. Microsofts enheten kan får en lignende utforming, men med rikere funksjonalitet. Bilde: Samsung

Mye tyder på at Microsoft snart kaster seg på «wearables»-bølgen, altså utstyr man kan ha på kroppen, som smartklokker eller briller. Smartklokkene har jo vært i skuddet en stund, med en betydelig satsning fra Google og deres partnere. Google har nylig vist frem Android Wear, et operativsystem som er tett sammenkoblet med tradisjonell Android og fungerer som en utvidelse av vanlig Android på smartklokkene. Produsenter som Samsung, LG og Motorola er klare med klokker som støtter Android Wear.

Og det har som kjent gått mange rykter om en Apple-smartklokke de siste par årene, selv om vi fremdeles ikke har hørt noe offisielt fra den kanten.

Varslinger og helse

Ifølge den vanligvis meget godt informerte Paul Thurrott hos Windows Supersite vil Microsoft følge etter til høsten, men de kaster seg samtidig over en annen trend, nemlig treningsutstyr. Helseapplikasjoner og innebygde, stadig mer sofistikerte sensorer i smartmobiler er tross alt også noe som har eksplodert i popularitet de senere årene.

Thurrott siterer altså sine kilder på at Microsofts smartklokke ikke er en klokke, men et armbånd, og at den vil kunne utføre de tradisjonelle smartklokke-funksjonene, som å vise varslinger og kommunisere med smartmobilen, men den vil samtidig ha et helsefokus. Det vil si at båndet vil ha diverse treningsrelaterte funksjoner som skritteller, kaloriteller, pulsklokke og lignende. Armbåndet vil ha innebygde sensorer som gjør alle disse målingene mulig.

Microsoft har noen egenutviklede helseapplikasjoner allerede, for eksempel Bing Helse og trening, og smartbåndet vil også fungere med tredjeparts-applikasjoner.

Thrurrott sammenligner dette kommende produktet med Samsungs allerede eksisterende Gear Fit, og sier at prisingen vil også være tilsvarende. Samsung Gear Fit koster rundt 1700 kroner i Norge.

Skal fungere med alt

Det er imidlertid én ting som vil skille Microsofts løsning fra andre smartklokker og tilsvarende produkter, og det er at armbåndet skal fungere med alle de tre store mobil-operativsystemene: iOS, Android og Windows Phone. Microsoft vil med andre ord tydeligvis ikke låse seg til sitt eget operativsystem, men gjøre funksjonaliteten tilgjengelig for flest mulig.

Ifølge ryktene skal produktet vises frem og lanseres høsten 2014.

    Les også: