Slik blir nye Office for Mac

Flere detaljer lekket.

Slik blir nye Office for Mac
Slik oppsummerer Microsoft historien til Office på Mac. Bilde: Cnbeta.com

Tidligere i dag ble det kjent at den nyeste versjonen av Office, nummer 16, kommer antakeligvis først i andre halvdel 2015. Før dette skal Mac-brukere imidlertid få endelig tilgang til en oppdatert versjon av Office-pakken for OSX. Det er virkelig på tide, da dagens Office for Mac ble lansert i 2010, og fremstår som temmelig utdatert.

Nå har det kommet frem mer info om hva man kan vente seg fra den nye Mac-utgaven, via enda en kinesisk lekkasje.

Nyhetene i Word for Mac.
Nyhetene i Word for Mac. Bilde: Cnbeta.com

Planen til Microsoft er åpenbart å redesigne det visuelle aspektet til Office på Mac for å passe sammen med Windows-versjonene. Det betyr «ribbon»-grensesnittet som Windows-brukere kjenner til, samtidig som hele opplevelsen skal være optimalisert for høyoppløselige retina-skjermer på Mac.

Samtidig skal Office bake inn all den moderne nett-funksjonaliteten som Microsoft fokuserer såpass mye på, med Office 365, OneDrive, integrasjon med øvrige nettskytjenester, Sharepoint og samarbeidsfunksjoner. Det skal for eksempel finnes et grensesnitt som lar brukeren få tilgang til alle nylige dokumenter, enten de ble redigert på iPad, Windows eller Mac.

Detaljer i nye Outlook.
Detaljer i nye Outlook. Bilde: Cnbeta.com

Det virker til at Outlook er det programmet som får flest nyheter, med ny støtte for push-epost, nye synkroniseringsmuligheter, bedre kalender (med værmelding innebygd) og bedre oppsett av avtaler.

The Verge påpeker at presentasjonen bildene stammer fra er ikke den nyeste, men ifølge deres kilder er informasjonen fremdeles aktuell og korrekt. Dermed kan Mac-brukere trygt se frem til en ny Office-versjon tidlig neste år.

    Les også: