BEDRIFTSTEKNOLOGI

Slik blir Windows 10 bedre for bedrifter

Mye bedre kontroll over apper.

Det loves én nettbutikk til alle typer enheter, og administratorer vil ha full kontroll.
Det loves én nettbutikk til alle typer enheter, og administratorer vil ha full kontroll. Bilde: Microsoft
21. nov. 2014 - 10:11

Microsoft har allerede uttalt flere ganger at kommende Windows 10 skal vinne bedriftsbrukerne tilbake, og nå forklarer selskapet mer om sine planer.

Det gjelder spesielt app-butikken og hvordan apper for bedrifter skal håndteres.

Det er allerede kjent at Windows 10 skal ha en felles app-butikk med andre Windows-plattformer, noe som vil gjøre det enklere for både utviklere og administratorer å rulle ut apper som fungerer på tvers av pcer, mobiler og nettbrett.

Nå kommer det frem mer informasjon i et blogg-innlegg.

Den første nyheten er at IT-administratorer vil få tilgang til en egen web-basert portal, der man logger seg inn med Azure Active Directory-identitet. Derfra vil IT-sjefene kunne kjøpe inn applikasjoner i store mengder, og bestemme hvem som skal få installere hva. Man vil kunne gi tilgang til utvalgte applikasjoner til utvalgte brukere, og den aktuelle brukeren vil få tilsendt en lenke for å laste ned appen.

Organisasjoner som har sine egne app-kataloger i egne bedriftsportaler vil kunne vise appene som er kjøpt på den nye Windows-butikken i sine egne portaler, med full integrasjon mellom administrasjonsverktøyene og butikken.

Det som er interessant er at mindre organisasjoner uten ressurser til å ha sine egne portaler vil kunne sette opp sine egne private seksjoner av Windows-butikken der kun deres applikasjoner befinner seg. Denne seksjonen vil både inneholde apper kjøpt fra Windows-portalen og bedriftens egne programmer, og de ansatte vil kunne ha tilgang til alt det bedriften vil gi dem tilgang til.

Til slutt kommer det også mer omfattende styringsmuligheter via mobil-plattformer. Bedriftene vil kunne kontrollere distribusjon av appene med System Center Configuration Manager, Microsoft Intune eller andre tjenester. Man vil kunne installere og avinstallere apper med disse verktøyene, kontrollere lisener og oppdateringer og mye mer. Det vil også være muligheter å laste ned og installere apper til enheter som normalt ikke har internett-tilgang, noe som visse bedrifter har behov for.

Microsoft oppfordrer igjen til å laste ned testversjonen av Windows 10, og testversjonene av den nye nettbutikken og portalen vil rulles ut i løpet av de kommende månedene.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.