BEDRIFTSTEKNOLOGI

Slik får du Windows 10 i dag

Selv uten reservasjon.

Man kan få oppgradert til Windows 10 uten å vente på utrulling.
Man kan få oppgradert til Windows 10 uten å vente på utrulling. Bilde: Skjermbilde
29. juli 2015 - 12:41

I dag er Windows 10-dagen, og mange vil oppgradere til det splitter nye operativsystemet. Det er tross alt gratis i ett år fremover for de som i dag bruker Windows 7 eller 8.x.

Les mer: Windows 10 er lansert

Microsoft har imidlertid tidligere advart om at utrullingen vil skje gradvis, først for testerne som har vært en del av Insider-programmet, så for de som har reservert oppdateringen via et tilbud som dukket opp på skjermen tidligere i sommer, så for alle andre.

Dermed kan det ta dager, om ikke lenger, før alle som vil være tidlig ute med Windows 10 faktisk får operativsystemet.

Oppdater selv

Det finnes imidlertid måter å tvinge frem oppdateringen om man er utålmodig.

Microsoft har nemlig lagt ut et verktøy de kaller for Media Creation Tool. Det er ukomplisert: Man velger om man skal ha 32-bits eller 64-bits-installasjon av Windows 10, og laster dermed ned et lite program.

Dette programmet er ment til å hente ned ISO-versjonen av Windows 10, slik at man har en installerbar fil. Denne kan automatisk legges inn på en USB-pinne eller brennes ut på en DVD, som kan deretter brukes til å installere fra. Man må ha en gyldig lisensnøkkel for å kunne installere operativsystemet, naturligvis.

Interessant nok kan man også initiere oppgradering til Windows 10 fra det samme verktøyet, på maskinen man kjører fra. Det forutsetter at man kjører Windows 7 eller 8.x.

digi.no forsøkte å gjennomføre oppgraderingen på en pc der vi ikke hadde reservert Windows 10 ved å bruke dette verktøyet. Det gikk smertefritt og raskt, og etter rundt 25 minutter var rykende ferske Windows 10 lagt inn.

Man vil også kunne kjøpe en installasjonspinne med Windows 10

Microsoft påpeker også at alle de som har deltatt i Windows Insider-programmet og som la inn versjon 10240 av Windows 10, allerede har ferdig versjon installert – men de må likevel kjøre en rask oppdatering for å hente ned noen patcher som har kommet de siste dagene.

Og det er uansett stor sannsynlighet for at fikser og patcher vil fortsette å komme tett i dagene fremover – selskapet gjør det tross alt klart at Windows 10 slik den fremstår i dag bare er begynnelsen, og vil oppdateres jevnlig. Vår erfaring med operativsystemet er også at det ikke er helt bugfritt slik det fremstår på lanseringsdagen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.