Slik fjerner du U2 fra iTunes

Apple gjør det enkelt.

Slik fjerner du U2 fra iTunes
Det er nå veldig enkelt å slette Songs of Innocence fra iTunes. Bilde: Apple

Forrige uke oppstod det en mindre kontrovers etter at Apple gav bort det nye U2-albumet til alle iTunes-brukere. Mange reagerte nemlig da de innså at albumet Songs of Innocence plutselig befant seg blant deres øvrige musikk, og i visse tilfeller ble albumet til og med lastet ned lokalt. Ikke alle ønsker å ha U2 i musikk-listen sin, gratis eller ikke.

Apple har dermed tatt et tak, og gjør det nå mulig å fjerne Songs of Innocence fra iTunes-kontoer.

Løsningen er svært enkel: Man trenger bare å gå inn på den dedikerte siden Apple har satt opp og klikke på en knapp. Deretter logger man seg inn med iTunes-kontoen, og albumet skal forsvinne fra denne.

Det skal være mulig å laste ned albumet på nytt om man skulle ombestemme seg senere, Songs of Innocence er tilgjengelig gratis frem til 13. oktober.

Misnøyen har vært tydelig fra flere kanter, og flere anerkjente musikk-kritikere har snakket ut mot praksisen med å «tvinge» musikk på folk.

Manageren til U2 har forsvart avgjørelsen, og forklarer at det er en gave fra Apple, og de som ikke liker albumet kan bare velge å slette det.

U2 er godt synlig på iTunes for tiden, og deres eldre album selger også godt.
U2 er godt synlig på iTunes for tiden, og deres eldre album selger også godt. Bilde: Skjermbilde

Likevel kan det se ut til at strategien har vært vellykket. U2-albumet ble pushet til over 500 millioner iTunes-kontoer, og to millioner av disse skal ha lastet ned skiven. Det imidlertid uklart hvor mange av disse nedlastningene har vært automatiske.

Eldre U2-album har også dukket opp blant bestselgere på amerikanske iTunes, noe som kan skyldes økt interesse - eller hyggelig prising.

Det er nok ikke det siste vil ser til U2 i samarbeid med Apple, bandets manager nevner i et intervju at bandet og selskapet har flere planer sammen for fremtiden. U2 og Apple har tross alt en lang historie som går helt tilbake til de første iPod-spillerne.

    Les også: