Slik kan småbedrifter ta betalt via Apple Pay

Svenske iZettle skal tilby kontaktløs kortleser.

iZettle legger spesiell vekt på at selskapets nye kortlesere fungerer sammen med Apple Pay og Watch.
iZettle legger spesiell vekt på at selskapets nye kortlesere fungerer sammen med Apple Pay og Watch. Bilde: iZettle
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. mai 2015 - 15:04

Svenske iZettle har flere år tilbudt småbedrifter muligheten til å ta betalt per kort ved hjelp en av billig kortleser. Selskapet krever da et transaksjonsgebyr på opptil 2,75 prosent.

Mobil netthandel: Scroll og zoom plager nettbutikkene

Apple Pay

I dag kunngjorde iZettle at selskapet nå skal tilby en ny kortleser som støtter berøringsfri betaling. Selskapet legger stor vekt på at kortleseren, Card Reader Pro Contactless, har full støtte for Apple Pay, selv om den også skal støtte andre betalingsløsninger.

– Apple har truffet virkelig godt med Pay, både for den nye Watch og iPhone 6. Å betale med Apple Pay er intet mindre enn en ekstraordinær brukeropplevelse, sier Jacob de Geer, medgründer og CEO i iZettle, i en pressemelding.

– Etter å ha prøvd Apple Pay er jeg overbevist om at tjenesten vil føre til et skifte i betalingsadferden, hvor man går vekk fra plastkort. Jeg kan knapt vente på at Apple ruller ut denne tjenesten på utsiden av USA, sier de Geer.

En demonstrasjon av Apple Pay og iZettle finnes her.

Mange muligheter: – Apple Pay ikke bare for betaling 

NFC

iZettle Card Reader Pro Contactless
Selv om iZettle Card Reader Pro Contactless støtter kontaktløse betalingsteknologier, kan den også samme med vanlige betalingskort. Bilde: iZettle
Nå er det ikke slik at den nye kortleseren bare støtter Apple Pay. Den støtter i alle fall også Google Wallet. 

På spørsmål om for eksempel norske Valyou vil støttes, har ikke PR-sjef Sven Grundberg i iZettle noe klart svar. Han sier til digi.no at noen NFC-tjenester (som altså bruker Near Field Communication-teknologien) vil fungerer helt uten videre, mens andre vil måtte integreres med systemet til iZettle.

I Norge allerede: Nå er Valyou lansert

 

Europa

Mye kan tyde på at Storbritannia vil bli det første landet i Europa hvor Apple Pay gjøres tilgjengelig.

iZettle opplyser at Storbritannia er det europeiske landet hvor bruken av kontaktløs betaling har kommet lengst. Antallet kontaktløse betalinger skal i 2014 ha vært på 319 millioner, 220 prosent flere enn i året før.

Det er derfor ikke tilfeldig at den nye kortleseren blir lansert først i Storbritannia, hvor den fra 1. juni vil selges for 79 pund.

Enhetene skal komme i salg i de ti øvrige landene iZettle tilbys – inkludert Norge – i løpet av noen måneder.

Leseren har forøvrig også støtte for plastkort med brikke og inntasting av PIN-kode.

 

Tar ny sats: Google Wallet vender tilbake

 

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.