Slik ryddes det i Windows-butikken

Microsoft har slettet 1500 apper til nå.

Slik ryddes det i Windows-butikken
Nå blir det skikkelig opprydning i Windows-butikken. Bilde: digi.no

Det ble nylig kjent at applikasjonsbutikken til Microsoft, Windows Store, inneholder oppsiktsvekkende mye søppel, for å si det direkte.

Det er for eksempel fullt av uoffisielle apper som etterligner andre, kjente applikasjoner, som gjerne tar seg betalt uten grunn eller som kan potensielt være skadelige.

Dette til tross for at Microsoft skal godkjenne applikasjonene som legges ut, og selv om de har tydelige retningslinjer på hvilke apper som bør publiseres.

Microsoft lovte forrige uke å ta et skikkelig tak i dette, og nå gjør de det.

For det første er retningslinjene skjerpet, og gjelder alle nye applikasjoner som skal godkjennes. Microsoft krever nå at navnet på applikasjonen reflekterer hva den skal brukes til. Deretter skal man forsikre seg at kategorien er riktig. Ikonet til appen må også være unikt, slik at det ikke kan forveksles med noe annet.

Det er også ikke bare nye applikasjoner som må følge dette, men også oppdateringer til gamle applikasjoner.

Microsoft går også gjennom eksisterende apper i disse dager, og informerer utviklerne hvis appen bryter retningslinjer. De fleste utviklere samarbeider, skriver Microsoft, og endrer på appene sine etter behov.

Noen av utviklerne har imidlertid vært vanskeligere å ha med å gjøre, og Microsoft har hittil fjernet 1500 applikasjoner som ikke ble rettet.

Microsoft lover at flere ressurser settes nå inn for å rydde opp i situasjonen, og oppfordrer brukere til å melde i fra om apper som ikke følger retningslinjene.

    Les også: