Windows 11

Slik ser Windows 11 ut – i alle fall foreløpig

Digi.no har installert den versjonen som nå har blitt lekket på nettet.

Oppgavelinjen, startknappen og startmenyen er i utgangspunktet sentrert i Windows 11. Borte er de dynamiske flisene.
Oppgavelinjen, startknappen og startmenyen er i utgangspunktet sentrert i Windows 11. Borte er de dynamiske flisene. (Skjermbilde: Digi.no)

Digi.no har installert den versjonen som nå har blitt lekket på nettet.

Etter noen minutters leting onsdag morgen var vi i stand til å finne ISO-filen som gjør det mulig å installere den lekkede utgaven av Windows 11, som Digi.no omtalte tidligere i dag. Vi har installert operativsystemet i en virtuell maskin i virtualiseringsprogramvaren Oracle Virtualbox.

Selve installasjonen er ikke så ulik den mange kjenner fra Windows 10, selv om grafikk og farger er noe annerledes. En del funksjonalitet avhenger av at operativsystemet er aktivert og at man logger inn på en Microsoft-konto framfor en lokal konto. Uten aktivering var det blant annet ikke mulig å gjøre personlige tilpasninger i det grafiske brukergrensesnittet.

Les også

Ikke helt stabilt ennå

Vi opplevde problemer med å få logget på med Microsoft-konto, så vår vesle test har foregått med en lokal konto. Dette gjorde at vi blant annet ikke fikk mulighet til å teste den nye widget-funksjonaliteten.

Bildene nedenfor er fra noen av de sentrale delene av operativsystemet. Det er definitivt detaljer her og der som er endret, i tillegg til mange ikoner og fargekombinasjoner. Mye ser mer elegant ut, men det er smak og behag.

Samtidig er det meste temmelig som før. Om det vil bli innført flere større endringer i operativsystemet før det lanseres – trolig til høsten – får vi kanskje vite den 24. juni, når Microsoft skal fortelle om denne Windows-versjonen. Men så langt er det ingen drastiske endringer å se.

Bildene gjengir i stor grad hvordan Windows 11 ser ut med standardinnstillingene intakt. 

Ifølge operativsystemet selv er det Windows 11 Pro vi kjører.
Ifølge operativsystemet selv er det Windows 11 Pro vi kjører. (Skjermbilde: Digi.no)
Med innstillingene for oppgavelinjen er det mulig å plassere startknappen i Windows 11 på den vanlige plassen, dersom man ønsker det.
Med innstillingene for oppgavelinjen er det mulig å plassere startknappen i Windows 11 på den vanlige plassen, dersom man ønsker det. (Skjermbilde: Digi.no)
Snap-funksjonen for vinduene i Windows 11 har flere muligheter som kommer til syne når man klikker på min/maks-knappen til et vindu. Filutforskeren, som vises til venstre i bildet, ser i stor grad ut til å fungere som før.
Snap-funksjonen for vinduene i Windows 11 har flere muligheter som kommer til syne når man klikker på min/maks-knappen til et vindu. Filutforskeren, som vises til venstre i bildet, ser i stor grad ut til å fungere som før. (Skjermbilde: Digi.no)
Microsoft Store i en tidlig versjon av Windows 11.
Det er ventet større endringer i Microsoft Store med Windows 11, men så langt ser den identisk ut med den i Windows 10. (Skjermbilde: Digi.no)
Den ordinære låseskjermen i Windows 11.
Den ordinære låseskjermen i Windows 11. (Skjermbilde: Digi.no)
Kontrollpanelet og Innstillinger i Windows 11.
De som hadde håpet på at kontrollpanelet og de øvrige innstillingene vil smelte sammen i Windows 11, blir trolig skuffet. (Skjermbilde: Digi.no)
I Windows 11 blir det mulig å oppgi hva PC-en primært skal brukes til. Operativsystemet skal da tilpasse seg dette.
I Windows 11 blir det mulig å oppgi hva PC-en primært skal brukes til. Operativsystemet skal da tilpasse seg dette. Vi har så langt ikke sett nærmere på hvilken effekt dette vil gi. (Skjermbilde: Digi.no)

Kommentarer (9)

Kommentarer (9)
Til toppen