WINDOWS 11

Slik ser Windows 11 ut – i alle fall foreløpig

Digi.no har installert den versjonen som nå har blitt lekket på nettet.

Oppgavelinjen, startknappen og startmenyen er i utgangspunktet sentrert i Windows 11. Borte er de dynamiske flisene.
Oppgavelinjen, startknappen og startmenyen er i utgangspunktet sentrert i Windows 11. Borte er de dynamiske flisene. Skjermbilde: Digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. juni 2021 - 12:21

Etter noen minutters leting onsdag morgen var vi i stand til å finne ISO-filen som gjør det mulig å installere den lekkede utgaven av Windows 11, som Digi.no omtalte tidligere i dag. Vi har installert operativsystemet i en virtuell maskin i virtualiseringsprogramvaren Oracle Virtualbox.

Selve installasjonen er ikke så ulik den mange kjenner fra Windows 10, selv om grafikk og farger er noe annerledes. En del funksjonalitet avhenger av at operativsystemet er aktivert og at man logger inn på en Microsoft-konto framfor en lokal konto. Uten aktivering var det blant annet ikke mulig å gjøre personlige tilpasninger i det grafiske brukergrensesnittet.

Microsoft tar et nytt skritt i retningen passordfri fremtid.
Les også

Nå trenger du ikke lenger passord for å logge inn på Microsoft-kontoene dine

Ikke helt stabilt ennå

Vi opplevde problemer med å få logget på med Microsoft-konto, så vår vesle test har foregått med en lokal konto. Dette gjorde at vi blant annet ikke fikk mulighet til å teste den nye widget-funksjonaliteten.

Bildene nedenfor er fra noen av de sentrale delene av operativsystemet. Det er definitivt detaljer her og der som er endret, i tillegg til mange ikoner og fargekombinasjoner. Mye ser mer elegant ut, men det er smak og behag.

Samtidig er det meste temmelig som før. Om det vil bli innført flere større endringer i operativsystemet før det lanseres – trolig til høsten – får vi kanskje vite den 24. juni, når Microsoft skal fortelle om denne Windows-versjonen. Men så langt er det ingen drastiske endringer å se.

Bildene gjengir i stor grad hvordan Windows 11 ser ut med standardinnstillingene intakt. 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.