Slik skal Apple Pay fungere

Tjenesten skal være rett rundt hjørnet.

Slik skal Apple Pay fungere
Apple Pay skal allerede være aktivert i Cupertino. Bilde: Apple

Apple gjorde det i september klart at de ønsket å rulle ut Apple Pay i løpet av høsten i USA, og dette skal være mer eller mindre i rute, ifølge nettstedet 9to5mac.

Deres kilder hos Apple har vist til opplæringsmateriale som forklarer tydelig hvordan tjenesten settes opp og hvordan den fungerer.

Oppsettet av Apple Pay skjer via Passbok-appen eller innstillinger, og man kan legge til opptil åtte kredittkort, enten manuelt eller ved å skanne dem med telefonens kamera.

Det ser ut til at tjenesten vil gi brukerne langt flere muligeter enn bare oversikt over tilgjengelige kort. For hvert kort koblet til kontoen vil man kunne få opp oversikt over nylige transaksjoner, muligheten til å kontakte banken og få varslinger. Når et kort utløper kan Passbok også automatisk oppdatere utløpsdato. Hvor mange av de tjenestene vil fungere med norske banker er foreløpig ikke avklart.

Oppsettskjermene for tjenesten.
Oppsettskjermene for tjenesten. Bilde: 9to5mac

Ansatte i Apple-butikker skal læres opp til å fokusere på brukervennlighet og sikkerhet, og det er blant annet verdt å merke seg at kvitteringer fra kjøp foretatt med Apple Pay vil ikke vise kundens kontaktinformasjon, kun de siste fire siffrene som tilhører en unik identifikator fra tjenesten.

I dedikerte Apple-butikker vil de ansatte også kunne sjekke kundenes iPhone med spesialprogramvare om noe er feil med tjenesten. Denne programvaren vil kunne sjekke om det er noe feil på kundens telefon, eller om de må konktate banken sin.

Ifølge flere Apple-ansatte skal Apple Pay allerede være operativ i en av kafeene ved Apple-bygget i Cupertino.

Det forventes at Apple vil offentliggjøre de siste detaljene om Apple Pay på deres kommende pressekonferanse førstkommende torsdag, og det offisielle utrullingen i USA vil kjøres i gang kort tid etter.

    Les også: