AVTALER & KONTRAKTER

Slik skal Azure få mer fart på det åpen kildekode-baserte databasesystemet

Microsoft kjøper opp PostgreSQL-spesialist.

Microsoft investerer for å forbedre selskapets PostgreSQL- og Azure-baserte databasetjeneste.
Microsoft investerer for å forbedre selskapets PostgreSQL- og Azure-baserte databasetjeneste. Illustrasjon: Sergey Nivens/Colourbox, PostgreSQL.org. Montasje: digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
25. jan. 2019 - 14:00

Microsofts ikke lenger så nye imøtekommenhet mot åpen kildekode-produkter har blant annet bidratt til at selskapet tilbyr nettskytjenester basert på flere åpen kildekode-baserte databasesystemer. Siden mars i fjor har PostgreSQL vært blant disse. 

I kunngjorde selskapet en investering som skal kunne bidra til bedre ytelse og skalerbarhet for selskapets PostgreSQL-tjenester. Microsoft har nemlig kjøpt opp selskapet Citus Data, som tilbyr en utvidelse til PostgreSQL som gjør databasesystemet om til en distribuert database. 

Ytelse og skalerbarhet

Ifølge Microsoft bidrar utvidelsen, som heter Citus, til dramatisk mye bedre ytelse og skalerbarhet for applikasjoner som bruker PostgreSQL-tjenestene til selskapet. 

– Fordi Citus er en utvidelse til åpen kildekode-baserte PostgreSQL, gir den store virksomheter ytelsesfordelene til en horisontalt skalerbar database, samtidig som at den er oppdatert med alle innovasjonene i PostgreSQL, heter det i kunngjøringen fra Microsoft. 

Citus tilbys både som en tjeneste, som bedriftsprogramvare med support, og som fri og åpen kildekode-basert programvare som kan lastes ned

Citus Data ble etablert for åtte år siden. Selskapet tilbyr allerede en nettskybasert databasetjeneste basert på Citus. Denne kjøres i Amazon Web Services. 

Les også: Microsoft forsterker satsingen på åpen kildekode-teknologi i nettskyen

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.