BEDRIFTSTEKNOLOGI

Slik skal Facebook bruke kunstig intelligens

Zuckerberg avslører litt av planene.

Mark Zuckerberg tror kunstig intelligens vil gjøre Facebook-opplevelsen enda bedre.
Mark Zuckerberg tror kunstig intelligens vil gjøre Facebook-opplevelsen enda bedre. Bilde: Facebook
1. juli 2015 - 09:32

Facebook har den siste tiden investert tungt i kunstig intelligens. Det sosiale nettverket har hittil åpnet tre laboratorier som jobber med konseptet, to av dem i USA og ett i Paris, og de har hentet inn noen svært anerkjente forskere til å lede prosjektet. 

Samtidig har selskapet snakket lite om hvordan det har tenkt å utnytte forskningen, bortsett fra å nevne at det brukes til å forbedre nyhetsstrøm-opplevelsen.

Les også: Bill Gates uroet over kunstig intelligens.

Gründeren Mark Zuckerberg valgte imidlertid å dele litt mer om hvordan Facebook kommer til å benytte seg av kunstig intelligens fremover. Dette gjorde han i en spørsmål og svar-seanse som ble passende nok gjennomført i et kommentarfelt på Facebook. 

Zuckerberg sier at mye av deres forskning på kunstig intelligens handler om å forstå hva folk deler. Som eksempel brukte han et bilde som inneholder en venn - algoritmene skal forsikre seg om at denne vennen ser bildet i sin nyhetsstrøm. 

Om man skriver innlegg som handler om hunder eller om politikk, skal systemet forstå det, og sørge for at folk som liker slike innlegg får sett dem. 

Målet et å bygge AI-systemer som er bedre enn mennesker til å bruke de grunnleggende sansene som syn og hørsel, skriver Zuckerberg.

Avansert bildegjenkjenning

De jobber blant annet med løsninger som kan kjenne igjen alt et bilde eller en video inneholder, enten det er folk, scener eller objekter, og skal kunne sette de i riktig kontekst.

Les også: Satte rekord i bildegjenkjening.

Det fokuseres også på å kjenne igjen tale, oversette tale til tekst, oversette de mellom forskjellige språk og kjenne igjen naturlige uttrykk. 

Dette er selvsagt ambisiøse mål og spennende teknologier, og Facebook har den siste tiden blant annet bygget opp et eget laboratorium for språkforskning. Det er ingen tvil om at det er mye fokus på å bryte ned språkbarrierer fremover. 

Det er også interessant å få med seg at prominente personligheter som Stephen Hawking, Arnold Schwarzenegger og Ariana Huffington også bidro med spørsmål til Zuckerberg. Zuckerberg hadde blant annet en kommentar til Huffington om fremtiden til journalistikk på nett - han mener at trenden går i retning av stadig rikere innhold, mer videoinnhold og nye teknologier som virtuell virkelighet. Han tror også at det er plass til både nyhetsorganer som leverer raske, kortere nyhetssnutter og mer tradisjonelle organisasjoner som bruker mer tid på research og dybdestoff. 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra