– Slik skal Windows 10 oppdateres

Hva er Redstone?

– Slik skal Windows 10 oppdateres
Windows 10 vil få flere store oppdateringer i løpet av 2016, ifølge kilder. Bilde: Microsoft

Windows 10 skal være mer som en tjeneste som blir stadig oppdatert med ny funksjonalitet og nye muligheter, og Microsofts plan skal bestå flere betydelige oppdateringer etter at operativsystemet slippes i sommer. Det skriver nettstedene Neowin og ZDnet.  

Først ute er en mindre oppdatering til Windows 10, som fremdeles skal omfattes av kodenavnet Threshold, og denne vil slippes til høsten. 

Deretter kommer kodenavn Redstone. Dette vil være mer betydelige oppdateringer til Windows 10, som vil komme utover i 2016. 

Selv etter Redstone vil operativsystemet kalles for Windows 10, skriver Mary Jo Foley i ZDnet, som vanligvis har veldig gode kilder når det gjelder det som skjer hos Microsoft.

Les også: Windows 10 kommer til sommeren.

Redstone-oppdateringer vil legges ut automatisk som en del av den vanlige oppdateringsprosessen til Windows, som ellers vil inneholde de vanlige sikkerhetsoppdateringene og fiksene. Redstone vil imidlertid være langt mer omfangsrikt.

Grundige fikser

Det spekuleres i at spesifikke elementer av Windows 10, som Spartan-nettleseren, Startmenyen eller andre applikasjoner vil jevnlig få separate oppdateringer, mens Redstone fokuserer på oppdateringer til selve kjernen i operativsystemet. Det kan innebære støtte for nye enheter, for eksempel HoloLens eller Surface Hub. Det vil også brukes for å legge til funksjoner som ikke rekker å bli inkludert i den første versjonen av Windows 10 som slippes for publikum.

Les også: Slik fungerer HoloLens.

Windows Insider-programmet, som i dag lar hvem som helst teste Windows 10 og andre kommende applikasjoner, vil også på sikt benyttes til å la brukerne teste kommende oppdateringer. 

Det påpekes også at Redstone er enda et kodenavn som er hentet fra Microsoft-eide spilltitler: Det er nemlig en ressurs som brukes i Minecraft. Uttrykk som Threshold, Spartan og Cortana stammer fra flaggskipserien Halo. 

Microsoft har naturligvis ikke bekreftet Redstone offisielt, men det er ikke så overraskende da Windows 10 enda ikke er lansert. Fokuset ligger på utrulling av kjernesystemet først.