Slik virker mobilviruset

Det tyske mobilviruset gjør bruk av en avansert SMS-funksjon, men det ser ikke ut til å være spesielt skummelt.

Det tyske mobilviruset gjør bruk av en avansert SMS-funksjon, men det ser ikke ut til å være spesielt skummelt.

Mobilviruset, som du kan lese mer om her, har spredt seg i Tyskland etter at hackere la ut den irriterende kodesnutten på nettet.

Virus-makeren har satt sammen viruset på en PC, og deretter distribuert den lett onsinnede koden.

ICM-viruset er oppkalt etter en SMS-type som heter Indicator Control Message, eller Flash-melding. Meldingstypen omtales også som klasse 0-meldinger. "Viruset" gjør så lite skade at det knapt fortjener betegnelsen.

Vanligvis kan mottageren lagre beskjeden, som presenteres direkte på skjermen ved ankomst.

Om de lagres, kan slike beskjeder - inkludert viruset - videresendes fra telefonen. Om man ikke lagrer, vil meldingen slettes.

Viruset skal ikke ha andre egenskaper enn at det er plagsomt, men minner kanskje verden om at også mobiltelefoner er små datamaskiner som kan manipuleres av datasnoker.

Hverken Telenor Mobil eller Netcom bruker ICM-meldinger til for eksempel mobilsvar-tjenestene sine, men flere av digitodays lesere sier de har fått slike ICM-virus på telefonen sin.

- Vi bruker ikke ICM på den måten, du får tekstmeldinger istedenfor båndopptagersymbol når noen har ringt svareren din, sier assisterende informasjonssjef i Telenor Mobil, Esben Tuman Johnsen til digitoday.

Han har snakket med tyske mobiloperatører og spurt rundt hva problemet er.

- Det er noen som har laget meldinger som manipulerer med ICM. Vi vil gjerne understreke at det ikke er noe stort problem, det ødelegger ikke telefonen, SIM-kortet eller noe annet, forteller han.

ICM-tegnene skal kunne fjernes ved at man skrur av telefonen, setter inn noen annens SIM-kort, slår telefonen på og taster PIN-koden, for så å slå av igjen. Når man så setter inn sitt eget kort og slår på telefonen, skal tegnene være borte.

Til toppen