BEDRIFTSTEKNOLOGI

Slipper SAS inn i Hana

SAP og SAS Institute med pilotprogram for felles kunder.

Kåre Nygård i SAS sier fellesløsninger i 2014 vil gå på finans, telekom, industri og detaljhandel.
Kåre Nygård i SAS sier fellesløsninger i 2014 vil gå på finans, telekom, industri og detaljhandel. Bilde: SAS Institute

I-minne-satsingen til henholdsvis SAP – nyskapningen Hana – og SAS Institute har gjentatte ganger fått oppmerksomhet i digi.no. Begge selskaper har store forhåpninger til teknologien, og støttes av uavhengige forståsegpåere som Gartner.

    Les også:

Nå melder SAP og SAS at de inngår et strategisk partnerskap, nettopp med tanke på i-minne-løsninger for forretningsanalyse i sanntid.

Kjernen i samarbeidet går ut på å kjøre SAS-analyseprogrammer på Hana-plattformen til SAP. SAP har den siste tiden utvidet Hana slik at analyse og transaksjonsprosessering kan kjøres samtidig. Det betyr at det er mer hensiktsmessig å flytte SAS til Hana enn å flytte Hana-data til SAS for å få til avansert forretningsanalyse i sanntid. Partene ser for seg et samlet miljø for forretningsprogrammer og avansert analyse.

Det planlegges i pilotprogram der utvalgte felles kunder inviteres til å validere SAS-programmer som kjører på SAP Hana.

Administrerende direktør Kåre Nygård i SAS Institute Norge sier at SAP og SAS vil fortsette å utvikle en dypere integrasjon mellom de to selskapenes teknologi gjennom hele 2014. Det satses først og fremst på SAS-bransjeløsninger innen finans, telekom, industri og detaljhandel.

Likestilt toppsjef i SAP, Bill McDermott, mener mulighetene i løsningene som de to selskapene skal levere sammen, er nærmest uendelige.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.