FORBRUKERTEKNOLOGI

Slipper syltynn kraftpakke i titan

Lenovo oppgraderer flere av ThinkPad-modellene sine.

ThinkPad X1 Titanium Yoga er den tynneste business-laptopen fra Lenovo hittil – og den er laget av titan.
ThinkPad X1 Titanium Yoga er den tynneste business-laptopen fra Lenovo hittil – og den er laget av titan. Foto: Lenovo
12. jan. 2021 - 19:00

Elektronikkmessen er nå i gang for fullt, om enn under noe andre forhold enn vanlig på grunn av pandemien, og blant de første til å avduke produkter i år var den kinesiske PC-giganten Lenovo. Nå har selskapet presentert nye modeller i sin businessrettede Thinkpad-serie.

En av de mest nevneverdige modellene er en kraftplugg ved navn Thinkpad X1 Titanium Yoga, som Lenovo sier er den tynneste Thinkpad-maskinen hittil. Med en livvidde på kun 11,5 millimeter er det god grunn til å tro på denne påstanden.

Titan-innpakning

Som navnet antyder har maskinen også en innpakning i det relativt eksklusive metallet titan, som bidrar til både robuste egenskaper og lav vekt. Den nye PC-en har en startvekt på respektable 1,15 kilogram.

Siden dette tross alt er en Yoga-modell kommer maskinen ellers med skjerm som kan vippes helt rundt slik at man kan bruke den som nettbrett eller eventuelt i «telt»-format – i tillegg til å bruk den som vanlig bærbar PC.

Thinkpad X1 Titanium Yoga har også brukbart med krutt under panseret. Den kan utstyres med en Intel Core i7 VPro-prosessor av ellevte generasjon, opptil 16 GB minne og 1 TB SSD.

Skjermen er en 13,5-tommers berøringsskjerm med en oppløsning på 2256 x 1504 bildepunkter, og tilkoblingsmulighetene omfatter WiFi6, 5G og to Thunderbolt 4-porter.

Oppgraderer Thinkpad X1 Carbon

Thinkpad X1 Titanium Yoga blir tilgjengelig for bestilling denne måneden til en amerikansk startpris på 1899 dollar, men norsk pris og tilgjengelighet foreligger ennå ikke.

Lenovo har for øvrig også et par andre nye Thinkpad-modeller på gang. Thinkpad X12 Detachable retter seg også mot profesjonelle og skilter med solid innmat, men har en skjerm som er helt avtagbar og dermed kan brukes som frittstående nettbrett. Uten tastaturet har nettbrettdelen en tykkelse på kun 8,8 millimeter og en vekt på 760 gram.

Selskapet slipper i tillegg en oppgradert utgave av ThinkPad X1 Carbon, som digi.no ga gode skussmål til i en test i fjor sommer. Den nye versjonen har fått en skjerm i 16:10-format med slankere rammer, integrert fingeravtrykksleser i på-knappen, bredere pekeplate og et større batteri som nå skal gi opptil 16 timer med batteritid.

Den oppgraderte Thinkpad Xi Carbon-modellen blir tilgjengelig neste måned til en amerikansk startpris på 1429 dollar.

Designet har ikke forandret seg siden vi hadde forrige modell på test. Maskinen er robust og skal tåle fall og væskesøl.
Les også

Vi elsker Lenovo Thinkpad X1 Carbon, men to ting irriterer oss forferdelig

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.