Sløve surfere sprer Klez-ormen

Klez-ormen fortsetter sin ferd over nettet, og bomber stadig fler med sin giftige kode. Antivirusselskapene har forlengst laget beskyttelse mot den, så da er det kanskje DIN feil at den sprer seg?

Klez-ormen fortsetter sin ferd over nettet, og bomber stadig fler med sin giftige kode. Antivirusselskapene har forlengst laget beskyttelse mot den, så da er det kanskje DIN feil at den sprer seg?

Det er ingen tegn til bedring på virusfronten. Klez-ormen, som har vært i det fri siden tidlig i år, herjer fortsatt vilt på nettet, selv mange uker etter at antivirus-selskapene la ut sine sikkerhetsoppdateringer.

Klez.H, som er den foreløpig mest omfattende trusselen, installerer seg på maskinen din, og sender seg selv videre. Men det er ikke alt - den stjeler også sensitive dokumenter fra harddisken din, og en digi.no-leser fikk blant annet tilsendt en kontoutskrift via ormen.

Virusvaskerne i Itegra AS ser ingen tegn til bedring. Bare sist uke stoppet de mer enn 7000 Klez-ormer, mens plageormen Sircam, som lenge lå øverst på virustoppen, bare opptrådte i 190 tilfeller.

Filterselskapet MessageLabs har de siste 24 timene stoppet mer enn 15.000 eksemplarer av Klez, en økning fra 11.000 søndag for en uke siden. I april stoppet de hele 33.000 på en dag, og antivirusleverandørene i Kaspersky mener Klez sto for 94,5 prosent av alle infeksjoner i april.

Det er ikke så vanskelig å beskytte seg fra Klez-ormen, men det er tydeligvis en rekke mennesker som er for sløve til å gjøre det, hvorpå de forpester innboksene til alle oss andre med masse e-post inneholdende virus. Første bud er antivirus-programvare, og om du allerede har det må den oppdateres. Om du har fått viruset, er det bare å laste ned et verktøy for å fjerne det, eller følge antivirusleverandørenes instruksjoner, som ofte ligger lett tilgengelige på nettsidene deres.

Les også:


For tips om virusfjerning eller verktøy for denslags, sjekk nettsidene til Symantec, Norman, Trend Micro, F-Secure eller noen av de andre antivirusprodusentene.


P.S.: Er du Linux-, Mac-, Amiga-, Unix- eller Solaris-bruker, kan du glemme å ha lest denne artikkelen... :-)

Til toppen