BEDRIFTSTEKNOLOGI

Slutt på ulovlig mobiltilbud

Mobilvarehuset har fylt opp mange norske e-postkasser med tilbud om dyre mobiltelefoner til halv pris. Nå er det slutt.

3. des. 2002 - 14:49
dinside.no, en søsterpublikasjon av digi.no har tidligere omtalt en nettbutikk som lokker med mistenkelig hyggelige tilbud.

Les om Mobilvarehuset:

Selskapet Mobilvarehuset skal angivelig også ha sendt ut store mengder e-post med reklame for sine tilbud. Tilbudene er stilt i forskjellige personers navn. Målet er å få folk til å registrere seg som "medlemmer", noe som koster 350 kroner og er en forutsetning for i det hele tatt å få handle der.


- Utsendelse av spam-mail til forbrukere, uten at samtykke fra mottaker er innhentet på forhånd, er i strid med Markedsføringslovens § 2b, sier Per Øyvind Nielsen, informasjonssjef i Forbrukerombudet.

Nå har Mobilvarehuset gitt seg. Akkurat innen fristen 2. desember mottok Forbrukerombudet et brev der mobilforhandleren lover å rette seg etter pålegg fra ombudet, skriver Computerworld.no

Dermed forsvinner kravet om 350 kroner for å la kunder handle.

Samtidig hevder Mobilvarehuset at avsender-adressen på reklameposten er forfalsket og at det ikke kom fra dem. Selskapet anfører også at de heller ikke kjenner til hvem som har gjort det.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.