KONTAKTLØS BETALING

Slutten nærmer seg for Apple Pay hos Sbanken

Innrømmer at det er en dårlig nyhet for kundene.

Over sommeren blir det slutt på å bruke Sbanken-kort i Apple Pay.
Over sommeren blir det slutt på å bruke Sbanken-kort i Apple Pay. Foto: Sbanken
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. mai 2023 - 13:22

Sbanken kunngjorde onsdag at kundene ikke vil kunne bruke Sbanken-kortet sitt til å betale med Apple Pay etter den 27. august i år. Den direkte årsaken er at avtalen med Apple opphører på dette tidspunktet.

– Vi vet at mange av dere som har brukt Apple Pay har vært fornøyd med tjenesten, og vi forstår at dette er en dårlig nyhet, skriver Sbanken i en nyhetsmelding i dag. Den samme meldingen skal ha blitt sendt med e-post til mange Sbanken-kunder.

Årsaken til at avtalen opphører, er at Sbanken nå er en del av DNB.

– 2. mai 2023 ble Sbanken og DNB fusjonert. Etter fusjonen er ikke Sbanken lenger et eget finansforetak, men en del av finanskonsernet DNB Bank ASA. DNB har ikke samarbeid med Apple Pay. Derfor vil avtalen Sbanken har hatt med Apple Pay opphøre, skriver Sbanken videre.

Ifølge nettavisen Shifter er en hovedårsak til at DNB ikke støtter Apple Pay, at Apple ikke har tillatt andre aktører å få tilgang NFC-brikken i Iphone, en brikke som er avgjørende for kontaktløs betaling. Dette berører blant annet Vipps, som er delvis eid av DNB. 

Denne situasjonen oppleves som konkurransehemmende og er til behandling hos EU-kommisjonen.

Apple beskyldes av EU for å utnytte sin uhyre sterke markedsposisjon og kan snart vente seg en kraftig bot, ifølge Financial Times.
Les også

FT: Apple kan om kort tid få milliardbot av EU

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.