– Smartklokkene er ikke bra nok

Teknologien må bli mer attraktiv, mener Steve Wozniak.

– Smartklokkene er ikke bra nok
Den nyeste smartklokken til LG. Bilde: LG

Apple-grunnleggeren Steve Wozniak har en del meninger angående det voksende markedet for smartklokker og andre typer kroppsnær teknologi - såkalte «wearables».

I en epost-utveksling med Cnet forteller Wozniak at han er fortsatt litt usikker på hvor nyttige smartklokkene er. Dagens løsninger fungerer som enkle utvidelser av smarttelefon-funksjonalitet, men i det lange løp risikerer de å ende opp i samme kategori som Bluetooth-headsett: Morsomme å bruke og ha med seg til tider, men ikke nødvendigvis genuint nyttige. Wozniak mener at det per i dag er vanskelig å selge kroppsnær teknologi til folk flest.

Wozniak sier videre at han har troen på at Apple kan revolusjonere dette markedet den dagen de slipper en «iWatch», på samme måte som de tidligere gjorde med iPhone. Det vil si gjøre kroppsnære teknologier genuint relevante for folk flest og attraktive å ha på seg.

Rent personlig har Wozniak ganske høye krav for hvordan en smartklokke bør være. Han vil gjerne ha en stor skjerm, som kan gjøre mer enn det hans iPhone gjør. 1.5 tommers skjermer er ikke nok for Apple-gründeren. Han vil også ha god lyd i smartklokken hvis den skal fungere som en høyttaler for telefonen.

Han forventer også at Apple vil legge inn mye helserelevant teknologi i sin teoretiske smartklokke, noe som kan skille den ut fra konkurrentene. En fullverdig hjertemåler er også noe han regner med å se.

Flere selskaper har lansert smartklokker den siste tiden, blant annet Samsung, LG og Motorola. Mange av disse støtter den nye Android Wear-protokollen som sørger for at de jobber tett sammen med Android-telefoner.

Apple holder naturligvis helt tett om sine planer, men ryktene om en smartklokke fra den kanten har versert i årevis. Senest i går kom det svært konkrete rykter (via John Paczkowski, kjent for sine gode kilder) som hevder at Apple vil vise frem en «wearable» den 9. september, sammen med iPhone 6. Paczkowski er ganske sikker på at produktet vil ha bred støtte for helsefunksjoner, samt en eller annen støtte for hjemmestyring.

    Les også: