SMITTESTOPP

Smittestopp-appen ble en ripe i lakken for Simula. Nå vil de renvaske seg etter det de oppfatter som brutal kritikk

Har laget to nye prototyper på mobilapp, inkludert en basert på API-ene til Google og Apple. Men det finnes ingen enkle løsninger, ifølge forskningsinstituttet.

Simula har fått mye pepper for Smittestopp. Simula-direktør Olav Lysne er ikke like imponert over all kritikken de har fått.
Simula har fått mye pepper for Smittestopp. Simula-direktør Olav Lysne er ikke like imponert over all kritikken de har fått. Foto: Sebastian Storvik
14. sep. 2020 - 15:31

Simula har laget en modifisert versjon av den omstridte Smittestopp-appen, som ble stanset etter at Datatilsynet varslet midlertidig forbud. Den reviderte utgaven er laget for testformål, og er basert på Bluetooth-sporing av nærkontakt mellom telefoner, uten bruk av GPS eller lokasjonsdata, som den opprinnelige appen ble kritisert for. Imidlertid lagrer den fortsatt data i et sentralt register, det vil si på en server kontrollert av forskningsinstituttet.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.