AVTALER & KONTRAKTER

Snart avklaring på Telenor-kontrakten

Innen kort tid skal Telenor trolig dele ut en gigantisk IT-kontrakt. Analytikerne tror EDB-sjef Endre Rangnes vinner.

12. feb. 2004 - 13:14

I 17 måneder har Telenor arbeidet med å rydde opp i IT-driften sin. Det begynte etter at Telenor gjennomførte en intern opptelling og fant ut at selskapet hadde hele 4500 servere i konsernet.

Alle disse små serverne gav høye kostnader i form av driftsrom, strøm, vedlikehold/administrasjon og nettverkskostnader. Derfor lanserte Telenor en plan for å effektivisere IT-ressursene. (Se tidligere saker i boks til høyre)

Uansett hva Telenor gjør, vil det få store konsekvenser. Velger man en ekstern drfitspartner, vil kontrakten kunne bli enorm i norsk målestokk. Det understrekes av antall IT-ansatte i Telenor.

Litt etter hvordan man regner, jobber 1200-1800 personer med Telenors IT-systemer, har digi.no tidligere fått vite av selskapet.

Selskaper utenfor konsernet skal delta i dette arbeidet, og det er mange som håper etter å få lukrative kontrakter. Innen 1. april skal Telenor ha delt ut disse kontraktene, forteller informasjonssjef Arild Johannessen i Telenor Bedriftskommunikasjon.

- Vi er i dialog med eksterne aktører, men er ikke ferdig med den dialogen ennå. Vi har som mål å komme frem til løsning i løpet av første kvartal i år, sier han.

digi.no spør om EDB Business Partner er en av de selskapene Telenor er "i dialog med"

- Det kan jeg ikke kommentere, sier Johannessen.

Han forteller at Telenor nylig har besluttet en ny styringsmodell for hvordan selskapet skal effektivisere IT-ressursene. Det går ut på å forenkle systemene, jobbe smartere og utnytte IT-ressursene på tvers i organisasjonen, forteller han.

Telenor eier halvparten av aksjene i IT-konsueltselskapet EDB Business Partner, og har tidligere gitt store kontrakter til datterselskapet. To analytikere som digi.no har snakket med mener det er overveiende sannsynlig at EDB får de største IT-kontraktene med Telenor.

- Telenor har signalisert at de ønsker å selge seg ut av EDB. Dersom EDB tilføres kontrakter vil verdien av selskapet stige og man får en høyere pris. Derfor er det sannsynlig at Telenor gir kontrakter til EDB. Men jeg tror også Telenor er såpass proffe at de også vurderer andre aktører på lik linje med EDB, sier analytiker Espen Torgersen i Handelsbanken.

Også analytiker Jon Sigurdsen i Nordea Securities mener EDB ligger an til å få store kontrakter med moderselskapet.

- Det er jo naturlig å nevne EDB som en av de mest aktuelle kandidatene. Ikke bare fordi Telenor eier halvparten av selskapet, men også fordi de er i stand til å levere en pris og kvalitet som er tilfredsstillende. Jeg vil tippe at EDB har en veldig god sjanse til å få store kontrakter, sier Sigurdsen.

EDB har spesialisert seg både på drift av tunge driftssystemer og kontorsystemer for store kunder, særlig innen bank og finans. Det vil ikke overraske mange om EDB får nye kontrakter med Telenor.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.