JUSS OG SAMFUNN

Snart dansk enighet om nettmålinger

I Danmark er Dansk Oplagskontrol og Foreningen Af Kommercielle Danske Internet Sites nær ved å komme til enighet om nettmålinger.

Hilde Nyman
14. aug. 1998 - 11:34

Danskene har altså et lite forsprang på Norge, og har allerede begynt å teste ut sitt nettmålingssystem. Danskene har valgt å satse på Webtrends, og når testperioden - som starter denne uke - er over, kan det tilbys alle interesserte danske nettsteder, skriver den danske utgaven av Computerworld. I nabolandet har man i likhet med her til lands, lenge vært på jakt etter gode og koordinerte måter å verifisere oppslagstall på Internett.

Webtrends er programvare som leveres av programvareselskapet Webtrends Corporation.

Dansk Oplagskontrol og Foreningen Af Kommercielle Danske Internet Sites (FAKDIS) har samarbeidet om å komme fram til et felles målesystem, og har blant annet forkastet systemet Netcheck, som er i bruk i Sverige. Grunnen er at det ble for dyrt, oppgir FAKDIS på sin hjemmeside. Målesystemet Webtrends skal produsere statistikker, som igjen skal kontrolleres av Dansk Oplagskontrol.

FAKDIS er en interesseorganisasjon som blant annet har som formål å koordinere og fastlegge ensartede målingsstandarder på Internett og medvirke til at medlemmene dokumenterer disse målingene. I vedtektene til foreningen står det at medlemmene forplikter seg til å delta i ordningen med Dansk Oplagskontrol, derfor er det trolig at alle de største danske nettstedene vil delta.

Blant medlemmene i FAKDIS, er store danske aviser som Politiken og Ekstrabladet, i tillegg til blant annet IDG Danmark, EON (Egmont Online) og SOL i Danmark. Totalt er 32 selskap og 51 enkeltstående nettsider medlemmer i foreningen.

Danske Computerworld skriver også at nettstedene skal betale målingene selv. Dansk Oplagskontrol sier til bladet at det vil koste rundt 10.000 danske kroner å komme i gang. Deretter skal hvert enkelt nettsted betale rundt 10.000 danske kroner for hvert kontrollbesøk, som skal finne sted minst to ganger årlig.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.