Snart er Cinet historie

Cinet var engang det største norske PC-merket men fikk halvert salget sitt etter salget til Merkantildata. Nå er det snart bare merkenavnet som vil eksistere.

Med 40.000 solgte maskiner i 1999 var Merkantildata ASA den desidert største norske PC og server-leverandøren. Men etter en serie oppkjøp, forsvinner alt utenom merkenavnet.

Historen begynte da Cinet ble kjøpt av Ark-konsernet som så ble kjøpt av nederlandske Getronics. Så ble Getronics igjen kjøpt av Merkantildata ASA. Mot slutten av Getronics-perioden og mens Merkantildata-ledelsen ryddet opp, rant det folk ut av Cinet. Blant annet sluttet mange PC-selgere.

Cinet ble så solgt til PC-produsenten REC Computers AS. De to selskapene skal formelt fusjonere 1. april. Da slutter egentlig Cinet å opphøre ettersom de ansatte og produksjonen fusjoneres inn i Rec og deres lokaler på Lier.

Rec-gründer Hugo Rask-Jensen forteller til digitoday.no at de to merkene Rec og Cinet skal produseres av de samme folkene og av de samme komponentene som før.

Dette er resultatet av en lang slanke- og effektiviseringsprosess. Med på lasset følger den finske PC-produsenten Osborn som Merkantildata fikk med seg på sitt store finske oppkjøp.

- Til sammen hadde Evercom, Cinet og Osborne 220 ansatte i november 1999. Nå er vi nede i 120 ansatte, forteller Rask-Jensen til digitoday.no.

Rec selger primært til små og mellomstore bedrifter, mens Cinet selger mest til større kunder. Maskinene vil derfor variere noe, men være bygget med de samme komponentene.

Rec-Cinet, som det nye selskapet skal hete, budsjetterer med å selge mellom 45.000 og 47.000 maskiner i år og omsette for 600 millioner kroner. Det er kanskje nok til å sikre Rec-Cinet sølvplassen i nordisk PC-salg, bare slått av EverCom.

Til toppen