– Snart får Apple TV en skikkelig oppdatering 

Full overhaling av maskinvare og programvare, ifølge kilder.

– Snart får Apple TV en skikkelig oppdatering 
Apple inngikk nylig distribusjonsavtale med HBO. Det er bare begynnelsen, ser det ut som. Bilde: Apple

Til tross for at det har lenge versert rykter om at Apple vil satse tyngre på tv-plattformen, har selskapets lille boks Apple TV fremstått som relativt uforandret siden tidlig 2012. 

Nå ser det ut til at ting er i ferd med å endre seg. 

Det er blant annet snakk om at Apple vil lansere en form for tv-tjeneste der de jobber sammen med innholdsprodusenter om å sette sammen Apple-tilpassede pakker. Dette er nok et stykke unna, og kommer kanskje bare i USA. 

Mye tyder på at en ordentlig overhalt versjon av Apple TV også er endelig på vei, og vil vises frem på WWDC-konferansen i juni. 

Det er journalisten John Paczkowski som skriver det, og han siterer sine gode kilder på dette.

Alt blir nytt

Nye Apple TV skal få et nytt design, og forhåpentligvis en ny fjernkontroll, samtidig som innmaten skal moderniseres: Den får en oppdatert A8-brikke, merkbart mer lagring enn dagens 8 GB, samt et overhalt operativsystem som vil støtte stemmekontroll med Siri. 

Det er programvaren som er det interessante. Det skal endelig være klart for en app-butikk på Apple TV, noe ryktene har nevnt i over ett år. Samtidig skal det slippes utviklingssett som åpner for tredjeparts-applikasjoner.

Les også: Nå støtter Apple TV smarte hjem.

Ikke minst skal den nye boksen få støtte for HomeKit-protokollen, som igjen skal gjøre det mulig å styre hjemmeapplikasjoner fra den. Formodentlig ved hjelp av Siri. 

Men andre ord er det duket for at Apple TV endelig skal forsøke å bli hjemmets digitale sentrum, et skritt det har lenge vært spekulert i, men som enda ikke er blitt virkelighet.