Snart får du fotballvideo på nettet

Allerede neste år skal du kunne logge deg på nettet og se videoopptak av kampene til Manchester United, Ipswich og de andre lagene i Premier League. Dermed går også for alvor kampen om sportsrettigheter på digital-TV.

Verdens mest populære fotballklubb, Manchester United - som forøvrig leder Premier League-tabellen med seks poeng - skal tilby sine rundt 20 millioner fans TV-sendinger på Internett fra neste år.

Ifølge TV-avtalen som ble inngått i sommer, kan klubbene gjøre hva de vil med videoopptakene etter et visst tidsrom. For helgekamper betyr det at de kan legges ut på Internett ved midnatt mandag, og for kamper som går på ukedagene betyr det at kampene vil bli klubbens eiendom ved midnatt samme dag.

I tillegg skal klubbene være i samtaler for om mulig å legge ut alle Premier League-kamper siden starten i 1992 på nettet, skriver Daily Telegraph.

Det er Manchester United som anses å kunne tjene mest på denne nye muligheten. Kampene kan også sendes på deres egen abonnementsbaserte TV-stasjon MUTV (som også er tilgjengelig i Norge), og avtalen med Vodafone reiser det interessante aspektet at kampene i fremtiden skal kunne sees på tredje generasjons mobile enheter.

digitoday.no skrev allerede for et par år siden om kampen som kommer til å stå om rettighetene til fotballkampene mellom innholdsleverandørene (dvs. spillerne og klubbene) og distributørene (dvs. TV-selskapene) i en fremtid med digitale nisjekanaler.

Granada Media, som eier deler av Liverpool og Arsenal, har opprettet et selskap som skal bygge opp et verdensomspennende publikum for kampene.

Ingen av klubbene har tenkt å ta betalt for sendingene, ifølge artikkelen som kan leses her

Til toppen