Snart får du Hotmail på mobilen

Danmark og Sveits har det allerede, og nå skal Norge få det; Hotmail på mobiltelefonen. Løsningen er klar om få uker.

- Hotmail til SMS er lansert i Danmark og Sveits allerede, er oppe og står. Vi er veldig interessert i å få igang dette i Norge også, men det avhenger av flere enn oss. Derfor har vi valgt å engasjere en europadekkende partner, Migway, som skal ta seg av integrasjonen mot våre tjenester, avtaler med teleoperatører et cetera, sier Torstein Harildstad i MSN.

- Vi har jobbet mye med å få til Norge, og regner med å lansere i løpet av få uker. Vi er i siste fase av samtaler med flere operatører, forteller Oswin Eleonora. Han jobber i Migway, som har fått i oppdrag å forhandle frem avtaler med de norske teleoperatørene, samt få løsningene til å fungere mot MSNs systemer..

Migway er eid av blant annet TDC Mobile International, en dansk mobiloperatør, og løsningen har vist seg populær i de landene den er testet. I tillegg betyr det omsetning både for teleoperatører og Hotmail-eiere, og regningen betaler mobilbrukeren.

Eventuelle bekymringer om uønsket e-post og spam begrenses av at man selv velger hvilke avsendere man vil ha SMS-post fra, slik at en slipper å betale for viagra-tilbud og lignende. En av oppgavene til Migway er å sørge for at SMS-systemene integreres mot MSNs servere, og at teknologien gjør det hele så enkelt og kjapt at forbrukerne vil ha det.


- Vi tror definitivt dette er noe for forbrukermarkedet, så det er jo sannsynlig at det snart kommer hit. Men vi er avhengige av å finne samarbeidspartnere, forteller Harildstad.

Brukerne vil få muligheten til å motta og svare på e-post, fjernstyre sin egen innboks, videresende og slette e-post og lignende.

Til toppen