Snart kan alle få Operas «turbo»

Opera Mini-teknikk skal selges til nettilbydere.

Snart kan alle få Operas «turbo»

Opera Mini-teknikk skal selges til nettilbydere.

Opera Software avduket i dag selskapet første serverprodukt, Opera Turbo. Dette er en programvareløsning som har svært mye felles med serverdelen av selskapets Opera Mini-løsning.

Med Opera Mini brukes en server til å komprimere innholdet på websider før det sendes videre til brukerens Opera Mini-nettleser på en mobiltelefon. Dette reduserer mengden av data som må sendes over nettet. Løsningen skal kreve lite prosessorkraft på mobilsiden, noe som gjør at Opera Mini kan brukes selv på ganske enkle mobiler.

Nå mener Opera Software at tiden er inne for at også andre skal kunne ta i bruk serverløsningen. Opera Turbo gjør i praksis det samme som serverdelen av Opera Mini, men i stedet for Opera Mini-nettleseren, støttes den av den vanlige Opera-utgaven til PC-er, i tillegg til Opera Mobile og Opera Devices SDK.

Opera Turbo skal tilbys bedrifter, trolig primært nettoperatører, som ønsker å utnytte fordelene løsningen gir. Opera Software lover at datamengden som overføres til klienten kan reduseres med opptil 80 prosent. Dette er selvfølgelig mest interessant dersom man kobler seg til Internett via en forholdsvis treg mobilforbindelse, eller når man som bruker må betale også for datamengden som overføres.

Opera Turbo kan derfor være en god tjeneste å tilby for mobiloperatører som ikke kan tilby mobilt bredbånd over hele landet. Det kan også være en god tjeneste for kunder som ikke har en fastprisordning for mobilt bredbånd hos sin mobiloperatør. I tillegg vil kunder av utenlandske mobiloperatører, som for eksempel er på norgesbesøk, kunne spare betydelige beløp dersom datamengden som lastes ned ved surfing på webben, reduseres kraftig.

Opera Software skal vise fram Opera Turbo under Mobile World Congress i Barcelona i neste uke. Mer informasjon om Opera Turbo finnes på denne siden.

    Les også:

Diagram over komponentene i Opera Turbo
Diagram over komponentene i Opera Turbo
Til toppen