Snart kan du bruke PocketPC med Mac

Apple-fans kan snart velge om de vil ha Palm eller Microsoft-basert lommedata. PocketMac skal gjøre livet lettere for Mac-brukere med PDA.

Mac-brukere som har siklet på de nye, fete lommedatamaskinene og mobiltelefonene med PocketPC operativsystem, trenger ikke lenger å være avhengige av adapterkabler og PC-emulatorer for synkronisering.

California-selskapet Information Appliance Associates skal snart lansere programvaren PocketMac, som skal gjøre det mulig å interagere direkte med PocketPC-maskinen, via USB-kabel.
PocketMac har meldt sin ankomst før jul, og skal bli "carbonized" for å støtte Mac OS 9 og OS X. Første utgave av programmet vil sannsynligvis tilby synkronisering, kopiering, installasjon og avinstallasjon, i tillegg til en API (application programming interface).


Ifølge Macworld vil selskapet lansere flere funksjoner etter hvert som utviklingsarbeidet går videre, og de skal være i samtaler med Microsoft for å lage synkronisering for kalenderprogramvaren Entourage og for Outlook 2001.

Selskapet satser på å selge programmet for mindre enn 450 kroner. Dermed kan PocketPC bli en konkurrent til Palm, som hittil har vært den foretrukne lommedataen for Mac-brukere. Integrasjonen mellom Mac og Palm har vært sømløs og kontinuerlig i mange år, og Palm, som har slitt med salgstallene i det siste, er vel ikke så alt for fornøyd med PocketMac-utviklingen.

Til toppen