Snart kan du lage nettbrett hjemme

Raspberry Pi får berøringsskjerm.

Snart kan du lage nettbrett hjemme
Eben Upton viser frem skjermen til Raspberry Pi. Bilde: TechCrunch

Den lille datamaskinen Raspberry Pi som gjør det mulig for entusiaster å programmere og utvide maskinvaren fritt, er blitt en betydelig suksess i løpet av to og et halvt årene den har vært i salg. Rundt fire millioner enheter skal ha blitt solgt hittil.

Det finnes flere varianter av maskinvaren, noe som har åpnet for veldig mye kreativitet blant modifiseringsentusiaster.

Nå kommer det mer: Grunnleggeren av Raspberry, Eben Upton, hadde en del nyheter å fortelle under en nylig TechCrunch-konferanse, der det viktigste var offisiell støtte for berøringsskjerm.

Det vil si at maskinen vil få en skjermmodul som er 7 tommer stor og støtter VGA-oppløsning. Dette er ganske grunnleggende spesifikasjoner, men hele konseptet med Raspberry er jo å være ekstremt rimelig og enkelt.

Skjermen er designet til å bli kombinert med Pi-hovedkortet, og dermed får entusiaster anledning til å designe noe som kan kalles et hjemmelaget nettbrett. Selv om det vil være et nokså lite håndterlig nettbrett.

Ifølge Upton er meningen egentlig at skjermen og hovedkortet skal monteres inn i kiosker og andre løsninger, men Raspberry Pi-miljøet har gjentatte ganger vist at de klarer å overgå konseptene til grunnleggerne.

Noe særlig mer enn dette er ikke kjent om skjermen, men den skal lanseres mot slutten av året eller tidlig 2015.

I tillegg til skjermen loves det en ny variant av A-kortet, den rimeligere varianten av Pi. Upton beskriver A-kortet som en «flopp», da den bare solgte rundt 100,000 enheter. De kraftigere B- og B+-variantene står for de øvrige fire millionene. Det er ellers uvisst hva den nye A-modellen innebærer, men Upton lover mer informasjon snart.

    Les også: