FORBRUKERTEKNOLOGI

Ny standard åpner for opptil 128 TB på ett SD-kort

Ny standard legger også til rette for lynraske hastigheter.

Foto: SD Association

I en pressemelding har SD Association, organisasjonen som er ansvarlig for å sette minnekortstandarden, kunngjort nye spesifikasjoner som legger til rette for SD-kort med både ekstrem lagringsplass og lynraske hastigheter.

De to nye standardene heter SD Ultra Capacity (SDUC) og SD Express og er en del av den nye SD7.0-spesifikasjonen. SDUC-formatet åpner ifølge SD Association for SDXC-kort med en potensiell lagringskapasitet på opptil 128 TB per kort, som altså betyr at man vil kunne lagre det meste man trenger av mediainnhold på ett kort.

Det vil imidlertid ta mange år før slike lagringskapasiteter blir mulig – men står i det minste ikke begrensninger i SD-formatet i veien.

985 MB per sekund

SD Express på sin side integrerer PCIe 3.0-spesifikasjonen og NVMe 1.3-protokollen, og legger dermed til rette for overføringshastigheter på opptil 985 MB per sekund. Det skulle møte fremtidens behov når det gjelder flytting av store mengder data, for eksempel plasskrevende innhold som 4K-video og 360-gradersvideoer.

Ved å basere seg på veletablerte og kjente grensesnitt som PCIe og NVMe har aktører i industrien ifølge SD Association en stor fordel i kraft av å kunne benytte eksisterende utstyr for testing, utvikling og produksjon, noe som sparer industrien for ekstra tid og kostnader.

SDUC-kort med SD Express vil fortsette å støtte de mange, vanlige vertsenhetene på markedet, så teknologien er altså bakoverkompatibel, men som SD Association skriver må vertsenhetene ha støtte for SD Express for å dra nytte av den ekstra ytelsen som PCIe-grensesnittet gir.

Akkurat når vi får glede av alt den nye spesifikasjonen har å by på er høyst uvisst, da dette avhenger av når den blir adoptert av industrien. Flere tekniske detaljer SD7.0-spesifikasjonen kan du finne i dette dokumentet.


Les også: Intel og Micron klar med teknologi som kan gi billigere SSD-er med høyere kapasitet »

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.