– Snart ny runde med MS-oppsigelser

Skal annonseres på torsdag, ifølge kilder.

– Snart ny runde med MS-oppsigelser
Microsoft-sjefen Satya Nadella har varslet at 18,000 skal totalt sies opp i selskapet, og straks skal den nye runden med oppsigelser komme. Bilde: (c) Daniel Schnettler/dpa/Corbis/All Over Press

Microsoft gjør seg klare til en ny runde med oppsigelser, ifølge kildene. Dette skal altså være den andre bølgen av kutt, etter den første massive runden tidligere i sommer. Den andre bølgen skal imidlertid fremdeles være en del av totalen på 18.000 ansatte som skal sies opp.

Det er Microsoft-kjenneren Mary Jo Foley som skriver dette, og hennes kilder pleier å ha rett.

Den første bølgen med oppsigelser i juli omfattet 13.000 ansatte, og inkluderte mange Nokia-ansatte, samt øvrige ansatte fra de fleste avdelinger av selskapet.

Microsoft skal også ønske å redusere antallet av midlertidige ansatte.

Det er ikke avklart hvilke avdelinger av Microsoft kommer til å lide under den kommende runden, men kildene til Foley hevder at det igjen er snakk om reduksjoner på tvers av de aller fleste avdelingene.

Den nye runden med oppsigelser skal visstnok kunngjøres internt førstkommende torsdag.

Dette skal heller ikke være den siste kuttrunden. Microsoft-sjefen Satya Nadella har tidligere sagt at de 18.000 jobbene skal kuttes over en periode på et halvt år, frem til januar 2015, og enda en bølge med oppsigelser kan ventes før den tid.

I midten av juli hadde Microsoft totalt over 125.000 ansatte, inkludert 25.000 som kom fra Nokia.

    Les også: