Snedig miniCD/MP3-spiller

Freecoms Beatman spiller miniCD-er med MP3. Denne lille dingsen gir deg over tre timer musikk, billig lagringsmedium, og den passer godt i lomma.

Først en klage: Freecoms Beatman-spiller er ikke markedets minste MP3-spiller - den kan ikke sammenlignes med Sonys mini-mini-spillere, og har også endel å gå på i forhold til minidisk- og MP3-spillerne som finnes i butikken.

Likevel falt spilleren godt i smak hos digi.nos testavdeling, som har store nok lommer til at det ikke er noe problem.

For spilleren har også endel store fordeler. Den bruker miniCD-plater - åtte centimeter i diameter, og med en pris som gjør dem langt hyggeligere enn diverse lagringsformater som de fleste MP3-spillere er avhengige av.

Dermed kan du trygt ha en solid samling miniCD-er i lomma uten at det herper lønnskontoen. En pakke med 50 miniCDR-plater vil koste mellom 400 og 500 kroner levert på døra fra en av de store nettbutikkene for denslags. Problemet er selvfølgelig riper - med et CompactFlash-kort eller en MemoryStick slipper du å tenke på det.

Mini-CD-ene smelles i CD-brenneren, og har plass til 180 MB. Det tilsvarer rundt 210 minutter MP3-musikk eller 21 minutter CD-DA-lyd for puristene. Og lyden er bra. Dette skyldes nok Sennheiser-øreproppene som følger med i pakken, og disse er noe av det beste vi har testet i walkman-sammenheng.

Spilleren har de vanligste funksjonene, med programmering av spor, equalizer og denslags, men mangler tittelinformasjon i displayet som gjør det enkelt å finne frem låtene. Størrelsen er høyst akseptable 103mm x 95mm x 29mm og vekten er 170 gram uten batterier.

Spilleren er ikke perfekt for jogging, både på grunn av størrelse og fordi den hopper litt av og til. Til sykling og gåing derimot, fungerer det greit med den innebygde 40-sekunders bufferen.

Den leveres med en blank miniCD, en samle-CD fra Rolling Stone Magazine med mye fet musikk, programvaren MusicMatch Jukebox, batterier, adapter og øretelefoner.

De to AA-batteriene holder til nærmere sju timers spilling, og ifølge den norske distributøren Storewell blir utsalgsprisen kroner 1.690,- inkludert moms.

Til toppen