RESULTATERFINANS

Snusk gir nye milliontap i Sysdeco

Sysdecos datterselskap Sysdeco Solutions vil påføre morselskapet ti millioner kroner i tap for inneværende kvartal. Konsernsjef i Sysdeco, Tor Alfheim, forteller til digi.no at selskapet har vurdert å gå til sak mot den tidligere ledelsen i datterselskapet. Ifølge Alfheim feilfakturerte ledelsen i datterselskapet bevisst for å plusse på egne bonuser.

Eirik Flaa
23. apr. 1998 - 22:36

Sysdeco rapporterte allerede i slutten av mars at det var oppstått feil i regnskapet til deres engelske datterselskap Sysdeco Solutions. Den gang ble det rapportert om feilaktig inntektsføring av 8,6 millioner kroner i 1997, hvorav 3,9 millioner var regelrett fusk fra ledelsen i det engelske datterselskapets side.

Nå er ledelsen i datterselskapet skiftet ut, men opprenskingen har kostet. Reduksjon i antall ansatte til tross, datterselskapet må bokføre et tap på ti millioner kroner i første kvartal. Heller ikke i resten av Sysdeco går alt på skinner og i en børsmelding torsdag ble det skissert opp et tap for konsernet i første kvartal på anslagsvis 12 millioner kroner.

- Ledelsen i Sysdeco Solutions, og da spesielt sjefen John Macintyre, regelrett jukset med fakturaer. Dette resulterte blant annet i bonuser på tilsammen 300.000 kroner som nå må tilbakebetales, sier Tor Alfheim til digi.no.

Alfheim hevder at ledelsen blåste opp aktiviteten i selskapet for å opprettholde den store kostnadsbasen.

-Det er disse kostnadene vi nå jobber med å bygge ned, sier Alfheim. Han legger til at det har vært vurdert å gå til sak mot den tidligere ledelsen i Sysdeco Solutions, men at disse planene nå er skrinlagt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.