SOL-eier ligger an til en rekordvekst

I fjor ble det røde tall, men nå går Eniro Norge i pluss, takket være høy vekst økt på rubrikksalg.

I fjor ble det røde tall, men nå går Eniro Norge i pluss, takket være høy vekst økt på rubrikksalg.

Totalomsetningen for Eniro Norge i 2002 var på 70,6 millioner kroner. De totale inntektene hittil i år er allerede på 60 millioner norske kroner. Eniro ligger altså an til 120 millioner kroner i omsetning i hele 2003, noe som innebærer en økning på nesten 70 prosent.

Eniro Norge-sjef Hans Petter Terning vil ikke kommentere prognoser for året, men opplyser at de har greid å komme i pluss på driften, ikke minst på grunn av en økning i Kvasirs kommersielle aktiviteter.

Det innebærer økt salg på firmasøk og katalogoppføringer, samtidig som annonseinntektene også har steget. Fordelingen av inntekter har i lengre tid gått sakte, men sikkert i retning av rubrikk- og katalogtjenester fremfor mediesalg. Terning vil ikke si noe om fordelingen mellom medie- og rubrikksalg.

- Dette innebærer slett ikke at vi ikke kommer til å satse på portalen. Annonsemessig tar vi en betydelig andel av kaka på Internett, og det vil vi fortsette med, sier Terning som sier at plussresultatet frigjør midler til markedsføring og produktutvikling.

- Jeg tror man kommer til se at det har vært et skifte i år i hele bransjen, spesielt andre kvartal har vært bra, forteller han.

Til toppen