SOL inntar leieposisjon

Scandinavia Online og Birger Steen skal være med å løfte den norske leietjenesten Rentuz.com fra null til hundre. Dermed sikret SOL seg 28 prosent av selskapet som skal gjøre leiemarkedet åpent på nettet.

Scandinavia Online (SOL) meldte mandag at de skal være med å lansere Rentuz.com, en ny tjeneste som vil gjøre leiemarkedet på nettet oversiktlig for folk flest. Portalen fungerer på mange måter som en søkemotor for utleieobjekter.

Selskapet er nyetablert, og stammer fra inkubatormiljøet ved Made4net, hvor Anders Brandt blant annet er inne. Han er også styreformann i Rentuz.com.

SOL inngikk en toårs avtale med nettjenesten, mot 28 prosent av aksjene i selskapet. SOL skal profilere tjenesten på sine portalsider i Norge, samtidig som selskapet skal få hjelp og støtte til etablering i de nordiske landene av den skandinaviske portal-kjempen.

Dette er en fremgangsmåte SOL har vært igjennom før. Blant annet fikk Freetrax en slik avtale med SOL., og SOL fikk aksjer i selskapet.

Les mer om Freetrax og SOL:
Vil gjøre Freetrax til nordens største digitale musikk-distributør

- Rentuz.com har et godt konsept og interessant innhold som kan integreres med våre øvrige shoppingtjenester, sier Kristin Skogen Lund, ansvarlig redaktør og administrerende direktør i SOL Norge, i en børsmelding.


Rentuz.com har selv meget stor tro på sine tjenester. - Leiemarkedet er et marked med sterk vekst, og ser man på utviklingen i andre europeiske land og USA, er leie og leasing betraktelig mer vanlig enn i Skandinavia, sier Thor Rieber-Mohn, administrerende direktør i Rentuz.com.

Konsernsjef i SOL, Birger Steen sier til digi.no at de hele tiden er i kontakt med selskaper som ønsker å gi fra seg aksjer mot å komme på sidene til SOL. For mange selskaper er dette en gylden mulighet å bli kjent, få en kritisk masse brukere og gå fra null til 100 på kortest mulig tid, uten at dette koster all verden i markedsføring.

- Når det gjelder aksjene så opptrer vi som finansielle aktører. Som en venture-kapitalist, sier Steen som varsler flere avtaler i tiden som kommer.

Til toppen