SOL satser på ku-nedlasting

Scandinavia Online har inngått samarbeid med en av de største nedlastings-stedene på nettet. Innenfor portalens rammer, selvfølgelig.

SOL har inngått avtale om å speile og implementere den populære nedlastings-tjenesten Tucows. Tucows´ innhold skal legges inn i SOLs rammer, som et ledd i portalens jakt på innhold.

Avtalen gjelder SOLs portaler i norden, og serveren som skal betjene det nordiske markedet skal stå i Stockholm.

- Det å laste ned fra Internett er en av de mest populære aktivitetene på Internett, i tillegg til surfing og e-post. Nå kan brukerne ta del i Tucows´ innhold, som en SOL-profilert tjeneste, sier nordisk portalsjef Stig A. Waagbø til digitoday.no.

Tucows har allerede flere 'speil' i Norge som gjør nedlastingen raskere. Gjennom servere både på øst- og vestlandet kan man hente ned mye av det innholdet som ligger på Tucows, som er en indeks og samletjeneste for programmer som kan hentes ned fra Internett, enten gratis (freeware) eller som test før man eventuelt velger å betale for det (shareware).

Men SOL skal gjøre mer enn bare speiling.

- Vi skal speile og implementere Tucows i SOLs sider, med vårt design slik at det blir en 'SOL brukeropplevelse" sier Waagbø.

Tjenesten skal ha samme informasjonsstruktur og hierarki som Tucows' egne sider, den eneste forskjellen blir SOLs design og at inntektene splittes mellom partene.

Tucows tjener sine penger på domeneregistrering, annonsesalg og deler av omsetningen på sharewareprogrammer som selges gjennom sidene deres. Det er de to siste SOL får en bit av med den nye avtalen, men Waagbø tror ikke omsetningsdelen av inntekten kommer til å bli svært stor.

Men godt innhold driver opp trafikken, og Waagbø tilføyer at det er akkurat dét denne avtalen går ut på for SOL.

Til toppen