IT-BRANSJEN

Solberg lover teknologimilliard

Statsminister Erna Solberg (H) går til valg med løfter om å sette av minst 1 milliard kroner de neste fire årene til teknologiutvikling.

Statsminister Erna Solberg starter sin valgkamp med besøk i Raufoss næringspark der hun kom med valgløfter. Flere gründerbedrifter ble besøkt.
Statsminister Erna Solberg starter sin valgkamp med besøk i Raufoss næringspark der hun kom med valgløfter. Flere gründerbedrifter ble besøkt. Bilde: Terje Pedersen / NTB scanpix
30. juni 2017 - 15:42

– Vi skal derfor spesielt satse på muliggjørende teknologier, som IKT, nanoteknologi, bioteknologi og avansert produksjon, sier Solberg, som fredag var på valgkampturné på Østlandet.

Regjeringen har innfridd målet om å bruke 1 prosent av bruttonasjonalproduktet til forskning og utvikling, men næringslivet er et stykke unna å innfri sin andel på 2 prosent for å nå målet om 3 prosent av BNP til forskning.

– For å få til det må næringslivet i større grad stimuleres til å bidra enda sterkere enn i dag. I Norge er likevel mye av pengene samlet på statens hender, og da må også staten gjøre mer. I en omstillingsfase må vi derfor øke FoU-midler over statsbudsjettet, sier Solberg, som lover at pengebruken skal opp til 1,25 prosent av BNP i neste periode.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.