Solid sikkerhet for småbedrifter

Tandberg Data har utvidet sin RDX QuikStor med en 500 GB kassett og en helt ny programvare.

Solid sikkerhet for småbedrifter

Tandberg Data har utvidet sin RDX QuikStor med en 500 GB kassett og en helt ny programvare.

Tandberg Datas system for sikkerhetskopiering til diskkassetter, RBX QuikStor, ble lansert i februar i fjor. Systemet likner på løsninger basert på magnetbånd med siden uttakbare kassetter, men er langt raskere, både ved sikkerhetskopiering og framfor alt ved gjenoppretting. En diskkassett kan brukes i ti år, mens en båndkassett ikke tåler å brukes mer enn 50 til 100 ganger

Programvaren til QuikStor-systemet er spesielt beregnet på små miljøer der mye data lagres på pc-er.

    Les også:

I dag kunngjør Tandberg Data to vesentlige utvidelser av dette systemet: Utvalget av diskkassetter er utvidet med en modell på 500 GB, og en ny programvare, RDX FileKeeper, gjør sikkerhetskopieringen både enklere og mer pålitelig.

Hittil har den største QuikStor-kassetten vært på 300 GB. Andre størrelser er fra 40 GB og oppover. Alle QuikStor-drev kan håndtere alle kassettstørrelser.

Med FileKeeper hevder Tandberg Data at de tilbyr den aller enkleste oppskriften på solid databeskyttelse: «Plugg den inn, slå den på, og la den stå på.» Programvaren leveres uten ekstra kostnad med alle RDX QuikStor-sett.

Tandberg Data forklarer at FileKeeper konfigurerer en QuikStor-kassett i det denne settes inn, ut fra hvordan brukeren svarer på et spørsmål om hva kassetten skal brukes til. Valgmulighetene er bare sikkerhetskopiering av systemet, bare kontinuerlig sikkerhetskopiering av brukerfiler, eller begge deler. Velges det siste, foreslår systemet at man setter opp full sikkerhetskopiering av systemet fra klokka 23.00, og setter umiddelbart i gang med å kopiere brukerfiler i bakgrunnen.

Filer oppbevares i påfølgende versjoner. Enkeltfiler kan gjenopprettes i Windows Utforsker eller gjennom FileKeeper selv.

Noe av det mest interessant ved FileKeeper, er at man kan gjenopprette en Vista PC eller en Windows Server 2008 fra grunnen av, såkalt «bare metal disaster recovery». Alle som har slitt med å gjenopprette en Vista-pc vil nikke i takknemlighet til denne funksjonen. For andre Windows-versjoner kan man lage en oppstart-CD som så vil kunne brukes til katastrofegjenoppretting fra grunnen av.

Siden RDX QuikStor kom på markedet for halvannet år siden, er det levert 80 000 stasjoner og 250 000 kassetter, sier Tandberg. Mange av disse er distribuert under andre merker, gjennom OEM-avtaler.

Ifølge markedssjef Bharat Kumar i Tandberg Data viser undersøkelser av 40 prosent av små og mellomstore bedrifter ikke tar sikkerhetskopier av sine data, og 60 prosent av alle data er lagret på pc-er. Av dem som ikke har dedikert utstyr for sikkerhetskopiering, er det et flertall som ikke tar kopier daglig eller ukentlig.

De nyeste utvidelsene av QuikStor vil være tilgjengelig i løpet av september.

Prisene som er oppgitt, er i amerikanske dollar: Inkludert en kassett på 80 GB koster RDX QuikStor 299 dollar. En 80 GB kassett alene koster 149 dollar. En kassett på 500 GB koster 499 dollar, og en pakke med drev og 500 GB kassett koster 699 dollar.

    Les også:

Til toppen