Sommerleir utenom det vanlige

Kunstig Intelligens, 3D-programmering, og datasikkerhet er tema når de 25 dyktigste datanerdene i Norge og Danmark samles i Trondheim neste uke.

Førstkommende mandag smeller startpistolen for sommerleiren CyberCamp i Trondheim. Det er Forbundet Unge Forskere og Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet som står bak arrangementet, som samler de 25 dyktigste datatalentene i alderen 17-25 år, fra Norge og Danmark.

Det ser ut til å bli lite treklatring, pølsegrilling og natursti på denne sommerleiren. Deltagerne skal i stedet fordype seg i 3D-programmering, kunstig intelligens og datasikkerhet. Studiegruppene skal ledes av doktorgradstipendiater og dataingeniører fra NTNU og Høyskolen i Sør-Trøndelag.

Gruppearbeidene suppleres med foredrag fra Norges ledende kompetanse innen alt fra medisinsk teknologi til data. Disse er Dr. med. Ronald Mårvik (telekirurgi), Prof. Richard Blake (computer vision), dr.philos. Kjetil Audsen (naturlig vs. kunstig intelligens), blant andre.

CyberCamp er den fjerde store skandinaviske Unge Forskere-sommerleiren, i rekken etter NORNA (Nordiska Naturvetenskaplige Väckan) i Sverige, Space Camp Andøya og BioMed Camp i Bergen.

Sjekk arrangementets nettsider for mer informasjon.

PS: digitoday.no vil på forhånd be om unnskyldning om noen lar seg støte av bruken av ordet "nerd" i ingressen. Ordet benyttes med all respekt, og i overensstemmelse med det utvidete nerdebegrepet.

Til toppen